"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Τα διόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

DIODIA
Το κίνημα κατά των διοδίων επανέρχεται με πανελλαδικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες του. Σε επίπεδο Θεσσαλίας οι κινήσεις και οι επιτροπές αγώνα προετοιμάζονται ήδη για την 19 Απριλίου που θα γίνουν οι συγκεντρώσεις στους θεσσαλικούς σταθμούς διοδίων.
Στο πλαίσιο αυτό αποκτά μεγάλη σημασία η συζήτηση που θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων αύριο Πέμπτη 2 Απρίλη και περί ώρα 9.30 (τότε εκτιμάται ότι θα συζητηθεί το θέμα) μετά από πρωτοβουλία του Κινήματός μας, για έκδοση απόφασης – ψηφίσματος κατά των διοδίων.
Τα διόδια είναι αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά και συγχρόνως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικο-πολιτικά σκάνδαλα στη χώρα μας.
Παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρη τη με αριθμ. πρωτ. 14.450/20-03-2015 σχετική αίτηση του Κινήματος στον Δήμο, που έχει ως εξής:
«Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε στον Νομό μας υπάρχει ένας σταθμός διοδίων (στο Μαλακάσι). Σε λίγο, με την Ε-65, θα προστεθούν άλλοι δύο μέσα στα όρια του Νομού, δηλαδή όσους διαθέτει σήμερα ο Νομός Λάρισας, που είναι πολύ μεγαλύτερος από τον δικό μας.
Χιλιάδες συμπολίτες μας Τρικαλινοί που κινούνται προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Βόλο πληρώνουν τα ληστρικά διόδια, όταν δεν τα παρακάμπτουν απ’ τους παράδρομους, με κίνδυνο της ζωής τους. (Ήδη έχουμε πολλούς νεκρούς και τραυματίες και σε επίπεδο Θεσσαλίας – κυρίως νέους).
Όπως γνωρίζετε στην πατρίδα μας έχουμε τα πιο πυκνά και ακριβά διόδια παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες αποτελούν βάρος δυσβάσταχτο για τους πολίτες και επαγγελματίες (και τους Τρικαλινούς). Κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια του.
Ταυτόχρονα οι σταθμοί διοδίων στους εθνικούς μας δρόμους αποτελούν «φυλάκια κατοχής» (όπως προσφυώς χαρακτηρίστηκαν) των πολυεθνικών και των μεγαλοεργολάβων που αντιστρατεύονται το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.
Τα διόδια στην Ελλάδα αποτελούν ένα διαρκές οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, όπου συμπράττουν το μεγάλο εργολαβικό κατεστημένο με το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας.
Το Κίνημά μας, που μήτρα του υπήρξε προ 5ετίας ο αγώνας κατά των διοδίων, αναπτύσσοντας τότε πρωταγωνιστικό ρόλο πανελλαδικά, συμπρωταγωνιστεί και πάλι στην «επανεκκίνηση» του αγώνα για την κατάργηση επιτέλους των ληστρικών διοδίων, απ’ τα οποία υποφέρουμε όλοι.
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,
Είναι αξιοσημείωτο το ότι από πέρυσι (2014) το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με ομόφωνη απόφασή του έχει ζητήσει την πλήρη κατάργηση των διοδίων σε επίπεδο Θεσσαλίας. Ακολούθησε πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων. Ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει κι άλλα Δημοτικά Συμβούλια της Θεσσαλίας. Απ’ ό,τι φαίνεται οι Θεσσαλοί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και το κίνημα κατά των διοδίων στη Θεσσαλία κερδίζει συνεχώς έδαφος. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον Δήμο Τρικκαίων, τον κύριο Δήμο του Νομού μας, να μένει έξω απ’ αυτή την κινητικότητα, με δεδομένο ότι έχουμε και μια κυβέρνηση που προεκλογικά κατά το παρελθόν είχε συμπαραταχθεί στον αγώνα των πολιτών κατά των διοδίων.
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,
Σας παρακαλούμε στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τεθεί ως θέμα κατεπείγον και εκτός ημερήσιας διάταξης (ή έστω ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη) η συζήτηση και έκδοση απόφασης ή ψηφίσματος για να καταργηθούν τα ληστρικά διόδια, να απελευθερωθούν οι εθνικοί μας δρόμοι και να δοθούν στους πολίτες για ελεύθερη χρήση τους.
Με τιμή
ΤΟ ΑΙΤΟΥΝ
Κίνημα Δεν Πληρώνω-Μέτωπο Λαού Τρικάλων»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης