Τα Τρίκκαλα στα χρόνια της κατοχής Reviewed by Momizat on . Στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα η πόλη των Τρικάλων παρήγαγε τόση ιστορία όση δεν είχε παράξει στα περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια της ύπαρξής της. Τα Τρίκαλα Στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα η πόλη των Τρικάλων παρήγαγε τόση ιστορία όση δεν είχε παράξει στα περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια της ύπαρξής της. Τα Τρίκαλα Rating: 0

Τα Τρίκκαλα στα χρόνια της κατοχής

Τα Τρίκκαλα στα χρόνια της κατοχής

Στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα η πόλη των Τρικάλων παρήγαγε τόση ιστορία όση δεν είχε παράξει στα περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια της ύπαρξής της.

Τα Τρίκαλα βρέθηκαν για περισσότερες από πέντε δεκαετίες στο επίκεντρο εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, κοινωνικών ανατροπών και φυσικών καταστροφών.

Βίωσαν με επώδυνο τρόπο την ξένη κατοχή και τον αδελφοκτόνο πόλεμο. Μέχρι σήμερα, πιθανόν όμως και για καιρό ακόμη, η κοινωνική έκφραση της πόλης μας επηρεάζεται από όσα μεγάλα αλλά και ταπεινά διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο.

«Το χρονικό της ιταλικής και γερμανικής κατοχής των Τρικάλων» αναλύει την ιστορική περίοδο που ξεκινά με την έναρξη του ελληνογερμανικού πολέμου και τελειώνει με την απελευθέρωση της πόλης.

Χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, κάθε μια από τις οποίες, αντιστοιχεί στα τέσσερα ημερολογιακά έτη που διήρκεσε η ιταλική και γερμανική κατοχή της πόλης μας.

Σε κάθε έτος-ενότητα παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά τα σημαντικότερα γεγονότα κάθε μήνα.

Το χρονικό της ιταλικής και γερμανικής κατοχής των Τρικάλων

Κωνσταντινίδης Δημήτρης Ι., 2013
287 σελ.
ISBN 978-960-93-4584-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 17,00

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή