"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Την Κυριακή η συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μουσική δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στην πράξη, από τον Δήμο Τρικκαίων για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, μετά την πρωτοβουλία της ΔΕ της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

Με αφορμή το δράμα των Σύρων προσφύγων που εκπατρίζονται λόγω του πολέμου στη χώρα τους, ο Δήμος Τρικκαίων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συντονίσει την προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας.

Ως δείγμα ελάχιστης κοινωνικής προσφοράς,, με τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, διοργανώνεται μια συναυλία, η οποία στηρίζεται από όλους τους συμπολίτες. Μέσω της προσφοράς αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης, οι τρικαλινοί θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην ανακούφιση των πολύπαθων συνανθρώπων μας, αλλά και στην υποστήριξη των κατοίκων του συνοριακού χωριού, της Ειδομένης.

Η συναυλία μάλιστα, θα πρωτοτυπήσει ως προς τον χώρο διεξαγωγής: καιρού επιτρέποντος, θα δοθεί υπαίθρια, στην αρχή του πεζόδρομου της οδό Ασκληπιού, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Απόλλωνος στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2015.
Μάλιστα η συγκεκριμένη συναυλία έχει τη συμπαράσταση της Ιεράς  Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, καθώς και του τμήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Αποδεικνύεται, λοιπόν, εμπράκτως, ότι η συνεργασία των φορέων και η αλληλεγγύη των τρικαλινών, μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για την έκφραση της έμπρακτης υποστήριξης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.
Ταυτοχρόνως, η συναυλία έχει και παιδευτικό χαρακτήρα, αφού θα ακουστούν έργα κλασικής μουσικής, σε μια  έξοχη ευκαιρία ευρείας γνωριμίας όλων με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΣΟΝ).
Τα αγαθά που θα συλλεγούν, είναι:
–  είδη υγιεινής,
– φάρμακα,
– ρουχισμός,
– είδη διατροφής που δεν απαιτούν ψυγείο,
– τρόφιμα μακράς διάρκειας, άλευρα και ζυμαρικά για τους κατοίκους της Ειδομένης.
Είναι δεκτά επίσης πτυσσόμενα είδη στέγασης (τέντες – υπόστεγα) που προορίζονται για την Τοπική Κοινότητα Ειδομένης.
Έναρξη συλλογής αγαθών 10.30
Έναρξη συναυλίας 12.00
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία και η συλλογή τροφίμων θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο.
Δύο λόγια για τη ΣΟΝ
Η ορχήστρα ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, σε  περιόδους που εκκινούν τον Σεπτέμβριο και τελειώνουν τον Ιούνιο με επιστέγασμα την μεγάλη συναυλία κλεισίματος της περιόδου. Οι πρόβες – δοκιμές γίνονται στην Δωροθέα Σχολή κάθε εβδομάδα, ημέρα Κυριακή.  Δάσκαλος και Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο Δημήτρης Κτιστάκης  με βοηθούς τους κορυφαίους της Ορχήστρας. Η ΣΟΝ βρίσκεται στη Β’ Περίοδο λειτουργίας της με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων και του  Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης