"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Τι θα γίνει με τα 534 euro ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Παρακάτω θα ήθελα να σας εκφράσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, το οποίο έχει προβληθεί ελάχιστα έως καθόλου.

Το πρόβλημα αφορά το λεγόμενο επίδομα των 534€ του Μαΐου. Μετά από τις αμέτρητες παρατάσεις που πήρε η καταβολή των χρημάτων, εν τέλη οι κυβερνόντες αποφάσισαν ότι η περασμένη Δευτέρα είναι καλή μέρα για να καταβληθεί. ΑΜ ΔΕ.

Προς λύπη μου, στον τραπεζικό μου λογαριασμό δεν πιστώθηκαν ΠΟΤΕ τα χρήματα. Μετά από δύο μέρες που προσπαθούσα επί ματαίω να επικοινωνήσω με το Υπουργία Εργασίας, εν τέλη σήμερα Πέμπτη, πήρα την ενημέρωση ότι η αίτηση επανελέγχεται.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί;

Η εταιρεία που εργάζομαι μπήκε στα ΚΑΔ στήριξης αρχές Απριλίου. Ο εργοδότης, μας έβγαλε σε αναστολή όπου έληγε μέσα Μάϊου, και στη συνέχεια προχώρησε σε παράταση της αναστολής σε ένα μέρος των εργαζόμενων. Μέχρι και εκείνο το σημείο έχουμε λάβει τα 800€ για τις 45 μέρες.

Μία από τις πολλές ΠΝΠ (διότι τι πιο φυσιολογικό ένα κράτος να λειτουργεί και να νομοθετεί με ΠΝΠ), αναφέρει ότι ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να συνεχίσει την αναστολή (παράταση αναστολής) στο 60% των εργαζόμενων που τέθηκαν σε αναστολή.

Σύμφωνα με το υπουργείο επανελεγχόμαστε, διότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε ξεπεράσει αυτό το όριο. Επειδή, όμως τυχαίνει να εργάζομαι στο οικονομικό τμήμα, όλες οι αιτήσεις και τα ποσοστά περνούσαν από τα χέρια μου, με βεβαιότητα δηλώνω ότι είμαστε καθόλα νόμιμοι, και υπάρχει λόγος επανεξέτασης καμίας αίτησης.

Στο υπουργείο δεν μου έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα ελεγχθεί και πότε θα καταβληθούν τα χρήματα. Στην ίδια μοίρα με εμένα βρίσκονται κοντά στα 30.000 άτομα.

Πείτε μου εσείς τώρα με 800€ για 2.5 μήνες (και συνεχίζουμε) πώς μπορεί ένας άνθρωπος να καλύψει τις ανάγκες του, την ίδια ώρα που ένα παγκάκι κοστολογείται στα 5000€.

Ας μας απαντήσουν οι ‘άριστοι’ περί αυτού. Προσωπική εκτίμηση ότι τα χρήματα θα τα πάρουμε τέλη της άλλης βδομάδας, εκτός και αν κάποια νέα ΠΝΠ μας ακυρώσει την αίτηση.

Άρα έχουμε και λέμε: ένα κράτος το οποίο δεν νοιάζεται για τις ανάγκες και την επιβίωση των πολιτών του, και ζήσε εσύ μαλ@κ@ με 800 € για 3 μήνες.

Καλή μας τύχη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης