"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Το έθνος να μάθει να θεωρεί εθνικόν, ότι είναι αληθές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αυτό που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία διαχρονικά, είναι η κυριαρχία τριών λαικών – αστικών μύθων , που ουδόλως ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, βάση των ιστορικών δεδομένων.

Ο πρώτος μύθος που καταρρίπτεται πανηγυρικά σήμερα από την “εν όπλοις” συμμαχία της Ρωσίας με τη Τουρκία, είναι η περιβόητη σωτήρια για το έθνος βοήθεια από το “Ξανθό γένος” , που καλλιέργησαν με πάθος αιώνες τώρα, ξεμωραμένοι γέροντες και ανιστόρητοι πατριδοκάπηλοι.

Η μυθοπλασία ξεκίνησε την εποχή της τουρκοκρατίας, που οι τσάροι όταν ξεκινούσαν πόλεμο με την οθωμανική αυτοκρατορία, άνοιγαν ένα μέτωπο στα μετόπισθεν του αντιπάλου  εξεγείροντας τους σκλαβωμένους Έλληνες, που με τη λήξη των εχθροπραξιών  αφήνονταν στο έλεος και τη μανία των τούρκων (Ορλωφικά,Διονύσιος σκυλόσοφος κλπ).

Συνεχίστηκε το “στόρυ” στα επαναστατικά χρόνια με το χοντροειδές ψέμα των φιλικών, ότι ο μυστικός ηγέτης τους ήταν ο ίδιος ο ανώτατος άρχων της Μεγάλης Ρωσίας.

Ακολούθησε αργότερα η ανθελληνική στάση των Σοβιετικών στη Μικρά Ασία, η στήριξη του καταστρεπτικού εμφυλίου στην Ελλάδα, η ουδέτερη στάση τους στη Κυπριακή τραγωδία και η αμέριστη στήριξη τους στο κράτος των Σκοπίων(αναγνώριση ονόματος και εθνότητας).

Ο δεύτερος μύθος, είναι ότι η μικρή Ελλάς, διασφαλίζει πάντοτε τα εθνικά της συμφέροντα με την στρατιωτική της ισχύ, λησμονώντας εντέχνως ότι η χώρα δεν έχει κερδίσει ποτέ στη νεότερη ιστορία της, όχι πόλεμο αλλά ούτε μάχη χωρίς η περίφημη ελληνική διπλωματία να έχει φροντίσει για τις απαραίτητες συμμαχίες(Ναβαρίνο, Μικρά Ασία, Βαλκανικοί, A’ και Β΄Παγκόσμιοι πόλεμοι.

Παρά τα θρυλούμενα των “στρατόκαυλων” ψευτοπατριωτών, όταν η χώρα πολέμησε με το θυμικό και χωρίς συμμάχους, έχασε(1897, τελική φάση της Μικρασιατική εκστρατείας και Κύπρος τραγωδία). 

Οι ηλικιωμένοι τρικαλινοί θυμούνται ακόμη τους  Αυστραλούς, τους Νεοζηλανδούς και τους Ινδούς Γούργκας να στρατοπεδεύουν στη πόλη μας το 1940-41 την εποχή που πολεμούσαν στο πλευρό μας.

Ο τρίτος και πιο επικίνδυνος μύθος κατά τη γνώμη μου, είναι ότι ο περιούσιος ελληνικός λαός δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τα δεινά του, αλλά πάντα φταίνε οι άλλοι.

Παλαιότερα ήταν οι εβραίοι, ένα αόρατο ανθελληνικό σύστημα, αργότερα οι ξένοι και στη παρούσα φάση οι Δημοκρατικά εκλεγμένοι πολιτικοί, που όλως τυχαίους αδυνατούν να να τους βολέψουν στο δημόσιο, όπως στο παρελθόν.

“Εθνικόν είναι το αληθές” έγραψε ο εθνικός μας ποιητής Διον.Σολωμός, παρ`όλα αυτά οι Έλληνες παραμένουν αθεράπευτα μυθομανείς και εξπέρ στη παραχάραξη της ιστορίας…

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ιδού τα αληθή
    Αγαπητέ μου συμπολίτη τα όσα γράφετε δεν είναι αληθή. Ας δούμε λοιπόν την ιστορική αλήθεια.
    1)Περί του ξανθού γένους. Οι μόνοι που μας βοήθησαν, όχι αφιλοκερδώς αλλά με τα λιγότερα οφέλη, είναι οι Ρώσοι. Εν ολίγοις, μας βοήθησαν χωρίς πολύ μεγάλη διπλωματική εξαργύρωση των σημαντικών παροχών της βοήθειας των. Προς τούτο αναφέρω:
    -1774 συνθήκη Κιουτσούκ Καϊναρτζή. Ένας όρος της έλεγε «όσα πλοία φέρουν Ρώσικη σημαία περνούν ελεύθερα από τα στενά του Ελλησπόντου και Δαρδανελίων». Οι Έλληνες μέσου της Ρώσικης σημαίας διέπρεψαν. Να λάβετε υπόψη σας ότι μεγάλο μέρος των όπλων με τα οποία πολέμησαν το 1821 ήρθαν από αυτή τη δίοδο και ήταν Ρώσικα.
    -Ατυχής η περίπτωση του Λάμπρου Κατσώνη. Ίσως να μην μπορούσε να αποφευχθεί, είχε ήδη εγκλωβιστεί στο Αιγαίο.
    -Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε στην Οδησσό, σε ένα καθόλα ασφαλές και φίλα κείμενο προς τους επαναστάτες Έλληνες, φιλικό περιβάλλον. Σε ότι αφορά το πρόσωπο του αρχηγού μήπως βρισκόταν πολύ κοντά στην Τσαρική ηγεσία; Λάβετε επίσης υπόψη σας το κλίμα και τις ιδέες του Μέτερνιχ που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στην Ευρώπη.
    -Ναβαρίνο συμμετείχαν οι Άγγλοι και οι Γάλλοι, αλλά οι Ρώσοι έκαναν την πρόταση αποστολής ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο-πίσω από την ενέργεια αυτή ήταν ο Καποδίστριας.
    -Συνθήκη Λονδίνου. (Συνθήκη απελευθέρωσης της Ελλάδας) Οι Άγγλοι πρότειναν η Ελλάδα να έχει μόνο την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και να είναι ένα είδος προτεκτοράτου. Ενώ οι Ρώσοι να είναι ελεύθερο κράτος και να συμπεριλαμβάνει και τη Ρούμελη (τη μετέπειτα Στερεά Ελλάδα).
    -Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κολοκοτρώνης ενώ ήταν αξιωματικός στον Αγγλικό στρατό, ήταν με το Ρωσικό κόμμα.
    -1897 Ατυχής πόλεμος. Αγαπητέ μου όταν ταξιδέψετε για Αθήνα και καθώς κατεβαίνετε στις στροφές του Δομοκού προς Λαμία, στο δεξί σας χέρι κάπου θα βρείτε ένα μνημείο που έχει πάντα την Ελληνική σημαία. Ρωτήστε και μάθετε το γιατί στήθηκε αυτό εκεί και απαντήστε μου.
    1922 Οι Ρώσοι μπολσεβίκοι εναντίον μας στην εκστρατεία στην Άγκυρα στη Μικρά Ασία. Μήπως εμείς το 1919 δεν πήγαμε να τους πολεμήσουμε στην Οδησσό και στην Κριμαία;
    2) Επίσης σε ότι αφορά τους συμμάχους στην Αντάντ, δεν προειδοποίησαν τους νικητές των εκλογών του Νοέμβρη του 1921 ότι αν επαναφέρουμε τον φιλο-γερμανό βασιλιά Κωνσταντίνο δεν θα έχουμε καμιά στήριξη στη Μικρά Ασία;
    Και καθώς έλεγε ένας Τρικαλινός εύζωνας της εποχής εκείνης που έζησε όλα τα γεγονότα και έφερε σειρά τραυμάτων στο σώμα του «για τα καπρίτσια του βασιλιά ενώ ήμασταν με τους νικητές βρεθήκαμε με τους νικημένους»
    Φίλε μου για όλα φταίει ο κακός μας εαυτός.
    Περιμένω την απάντηση σας αφού πρώτα μελετήσετε σε βάθος τα ιστορικά γεγονότα, γιατί τότε και μόνο τότε βρίσκεται η αλήθεια που δυστυχώς για όλους μας πολλές φορές είναι πικρή.
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης