"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Το ΑΚΕΘ σε πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση των νέων στην έννοια της Κοινωνικής Οικονομίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθυνη (ΕΚΕ) και η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα είναι δύο έννοιες που απασχολούν με μεγαλύτερη συχνότητα φορείς και πρόσωπα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Όπως διατυπώνεται από την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι µια έννοια σύµφωνα µε την οποία οι εταιρείες ενσωµατώνουν, σε εθελοντική βάση, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηµατικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους µε άλλα ενδιαφερόµενα µέρη. Και σύμφωνα με τον Mohammad Yunus, οικονομολόγο βραβευμένο με το Νόμπελ Ειρήνης, κοινωνική επιχείρηση ορίζεται ως μια επιχείρηση της οποίας σκοπός είναι να επιλύσει τα κοινωνικά προβλήματα με οικονομικά βιώσιμο τρόπο.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων για την έννοια και τις εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας, διαμορφώθηκε η σύμπραξη οργανισμών και φορέων από τον επιχειρηματικό κλάδο και από περιφερειακές και τοπικές αρχές τεσσάρων χωρών: της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Σλοβακίας και της Ελλάδας με την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ για την ανάπτυξη καινοτομίας και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών μεταξύ των φορέων, των τοπικών κοινοτήτων και των χωρών στον τομέα της νεολαίας.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο “YEP! Youth Enterprises and Public sector for a sustainable society” στοχεύει στην ενίσχυση των γνώσεων των νέων σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθυνη (ΕΚΕ) και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και συνολικά στην ενδυνάμωση τους στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής οικονομίας. Η διάρκεια του σχεδίου είναι 18 μήνες και στη διάρκειά του αναμένεται να εμπλακούν και να ενημερωθούν έως και 1000 νέοι εντός των χωρών των εταίρων.

Η εναρκτήρια εταιρική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 4 και 5 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του TÜRKONFED, συντονιστή του έργου, κατά την οποία οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διαμορφώσουν τις μελλοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Κάλιαρι της Ιταλίας και στα Τρίκαλα μέχρι το τέλος του έτους. Εκ μέρους του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας στη συνάντηση συμμετείχαν η κα Καρούτη Ισαβέλλα και ο κος Παπαβασιλείου Γιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης