Το ακούς και σου έρχεται τρέλα Reviewed by Momizat on . Άκουσα στον Άλφα πως ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, ακούει στο όνομα Βαγγέλης Βενιζέλος. Και μάλιστα η σιγουριά της πληροφορίας, λένε οι φήμες, αγγίζει το Άκουσα στον Άλφα πως ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, ακούει στο όνομα Βαγγέλης Βενιζέλος. Και μάλιστα η σιγουριά της πληροφορίας, λένε οι φήμες, αγγίζει το Rating: 0

Το ακούς και σου έρχεται τρέλα

Το ακούς και σου έρχεται τρέλα

Άκουσα στον Άλφα πως ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, ακούει στο όνομα Βαγγέλης Βενιζέλος. Και μάλιστα η σιγουριά της πληροφορίας, λένε οι φήμες, αγγίζει το 99%, λέει.
Το ακούς και σου έρχεται τρέλα.

Αποτέλεσμα εικόνας για βενιζελος καραμανλης

Και διαπιστώνεις για πολλοστή φορά πως το σύστημα είναι πάντα έτοιμο να δώσει τις δικές του επιθυμητές λύσεις.

Πάντα θα βρίσκει έναν φιλόδοξο “ηγετίσκο” που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Που να τον βάζει στην θέση που τον χρειάζεται, ώστε να υπηρετήσει με απόλυτη πειθαρχία και υπακοή το σύστημα.

Ακόμη αν θέλετε, να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε ως υπουργός της τρικομματικής του Σαμαρά. (θυμήσου ΕΝΦΙΑ μέσω της ΔΕΗ ).

“Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια” όπως συχνά λέμε όλοι μας…
Θυμάσαι το 1981 με την περίφημη «αλλαγή». Είχε προηγηθεί μια καταστροφική μεταπολίτευση από την Ν. Δημοκρατία.
Επειδή δεν πήγαινε άλλο, το σύστημα “εφηύρε” τον Ανδρέα και για μια δεκαετία πορεύτηκε μαζί του, με τις πιο ισχυρές λαϊκές εντολές.

Μετά ‘έφτιαξε” τον Σημίτη και εξασφάλισε ακόμη κάποια χρόνια. Ήταν η στιγμή που έπρεπε να μπει η Ελλάδα στην νομισματική ένωση και ταυτόχρονα η κατάλληλη στιγμή, για να βγουν από τα σεντούκια χρήματα τριών γενεών, που με κόπο και ιδρώτα είχαν συγκεντρώσει οι παππούδες και οι πατεράδες του Έλληνα.

Βέβαια σε αυτή την αποταμίευση βοήθησε αρκετά και η Ε.Ο.Κ. τότε Ε.Ε. τώρα, με τις γνωστές επιδοτήσεις.
Θυμάστε υποθέτω το γνωστό “Χρηματιστήριο” που είχε μάθει μέχρι και η μάννα μας το limit up και το limit down.

Αφού πλέον δεν πήγαινε άλλο, ανέστησε πάλι τον Καραμανλισμό. Όμως τους “βγήκε λίγος και ανεπαρκής”. Έτσι στράφηκε πάλι στον Παπανδρεϊσμό. Έκανε και κάποιους πειραματισμούς ενδιάμεσα με Μητσοτάκη και Σαμαρά.

Όταν όλα τους τα χαρτιά «κάηκαν», αποτόλμησαν κάτι καινούργιο. Βρήκαν έναν φιλόδοξο αριστερό, για να κάνει όσα αυτοί δεν τολμούσαν να κάνουν.

Φυσικά και ήξεραν πως όλα αυτά που έγιναν, έπρεπε να γίνουν. Το «αριστερό πείραμά τους» πέτυχε.

Βρέθηκε ο άνθρωπος που σχεδόν μηδένισε τα πάντα στο όνομα της λαϊκής εντολής. Ήταν καλοδουλεμένο το σενάριο. Τον έσπρωξαν με τον τρόπο τους, να κάνει ό, τι ακριβώς απαιτούσε το ξένο και το ντόπιο κατεστημένο. Έκανε λοιπόν ακριβώς ότι του ζητήθηκε. Και μόλις ολοκλήρωσε, πολύ διακριτικά, τον έβαλαν για πολύ λίγο στην άκρη.

Τώρα πλέον με το δρόμο ανοιχτό μπροστά του, το σύστημα ετοιμάζεται να επανέλθει ολοκληρωτικά. Έβαλε στο τιμόνι της χώρας τον δικό της πειθήνιο και υπάκουο πρωθυπουργό και θα βάλει και τον εξίσου, ίσως και περισσότερο, υπάκουο και πειθαρχημένο Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι ο Βενιζέλος έμεινε εκτός ψηφοδελτίου από το ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές, μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Είπαμε το σύστημα έχει τον τρόπο του, όλα αυτά να τα διαχειρίζεται και να τα παρουσιάζει με μεγάλη δόση αληθοφάνειας.
Δεν ξέρω μόνο, πόσο καιρό θα αντέξει με ένα τέτοιο “αρχηγικό αλλά ετερόκλητο δίδυμο”.

Ηλίας Καραμάνος

Σχόλια (2)

 • Δικαιόπολης

  Ένα από τα μεγαλύτερα “κατορθώματα” του Ευάγγελου ήταν η υλοποίηση της εντολής του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου, την οποία μεταβίβασε στον Τόμσεν και η οποία του έλεγε να καταργήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ ώστε ο Γεωργίου, ο οποίος δούλευε πριν στο ΔΝΤ, να διαμορφώνει το έλλειμμα χωρίς κανέναν έλεγχο και να παίρνονται τα βάναυσα και αντιλαϊκά μέτρα των περικοπών των μισθών και των συντάξεων που μας οδήγησαν στην καταστροφή, και αν αυτό ο Ευάγγελος το εξαργυρώσει με το αξίωμα του Π.τ.Δ. δεν σου έρχεται
  μόνο τρέλα !!!!!!!!!!!.
  Και μη χειρότερα.
  Δικαιόπολης

  Απάντηση
 • Jim Riflevinegar

  Όλα αυτά που γράφετε κ. Καραμάνο είναι γνωστά σε όλους, μόνο που πολλοί ποιούν την στρουθοκάμηλο. Ταπεινώς θα προσθέσω και την τύχη που έμελλε σε ένα στικάκι, περιέχον τα ονόματα των τρανταχτών φοροφυγάδων που ψάχναμε να βρούμε 50 έτη. Το έδωσε λοιπόν ΤΖΑΜΠΑ η κα. Λαγκάρντ στον πολύ(;) κ. Βενιζέλο,( ατύπως!!! κατά έκφρασιν του)όστις το έδωσε στον αδέκαστο διώκτη του εγκλήματος, εισαγγελέα κ.Διώτη προς φύλαξιν ,όστις το αντέγραψε σε ένα νέο και …πέταξε το παλαιό!!!. Προς τούτο τιμωρήθηκε από την Δικαιοσύνη, την οποία υπηρετούσε, με 10 έτη φυλάκιση, με αναστολή!!!. Κατόπιν αθωώθηκε(!!!!!!!!) και μας ζητά τα ρέστα, δηλαδή αποζημίωση.
  Συνελόντι ειπείν:καλά μας κάνει το σύστημα και μας πατάει από κάτω. Το ζητάει ο οργανισμός μας(Μαυρογιαλούρος). Τρανό παράδειγμα ο φουκαράς Ροζ Πάνθηρ που σε γειτονική σελίδα της ιστοσελίδας, προσπαθεί να μας πείσει να βάζουμε καπνό, πίσσα και νικοτίνη στα πνευμόνια μας για την …λευτεριά!!!
  Υ.Γ. Πρόταση προς τον κ. Μπένυ: όταν γίνεις πρόεδρος,για να μας πείσεις ότι έχεις χιούμορ, επανάφερε το αρχικό σου επίθετο, διότι μας αξίζει.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή