"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Το βιογραφικό του Σωτήρη Μπλέτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mpletsas
Γεννήθηκε το 1956 στο Γραμματικό Καρδίτσας – με καταγωγή από το Γαρδίκι Τρικάλων – και παρέμεινε εκεί ως το τέλος της δημοτικής εκπαίδευσης, ενώ τις γυμνασιακές του σπουδές τις ολοκλήρωσε στους Σοφάδες και στο 2ο Αρένων Τρικάλων. Δίγλωσσος εκ γενετής, μιλάει Αρμάνικα/Βλάχικα (μητρική) καθώς και Ιταλικά, Ρουμάνικα, Αγγλικά και Γαλλικά. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας (IUAV) από όπου αποφοίτησε το 1981, ενώ τον επόμενο χρόνο ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του πάνω στο οπλισμένο σκυρόδεμα στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Έκτοτε έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια πάνω σε τομείς της Αρχιτεκτονικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων

Από το 1982 έως και σήμερα ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα μηχανικού, απασχολούμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας δραστηριοποιούμενος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων, ενώ συγχρόνως συνέστησε και τη δική του τεχνική – μελετητική εταιρία.

Από τα νεανικά και φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός όσον αφορά τα κοινά, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ιταλία. Έως σήμερα έχει κληθεί από πλήθος πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ευρώπης προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και διαλέξεις αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ως ιδρυτής της ελληνικής επιτροπής του EBLUL – European Bureau for Lesser Used Languages).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης