"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Το καζάνι μπήκε στη φωτιά… «Με τσάμπουρα και μούστο»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη ετοιμότητα οι εμπλεκόμενοι φορείς για τη μουσικοχορευτική λαογραφική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων αυτήν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 στις 12:00 το μεσημέρι στο χώρο της ΚΟΜΔΕ (έναντι Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων). Να αναφέρουμε ότι έχει γίνει πρόβλεψη για την περίπτωση κακοκαιρίας και όλος ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι σκεπασμένος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το «πάτημα» των σταφυλιών και την παραγωγή μούστου. Στη συνέχεια θα γίνει αναπαράσταση της απόσταξης του τσίπουρου με το βράσιμο των στέμφυλων. Η διαδικασία θα πλαισιώνεται με χορούς και τραγούδια σχετικά με τη θεματολογία της εκδήλωσης, από πολιτιστικούς φορείς της περιοχής και συγκεκριμένα κατά σειρά εμφάνισης : Π.Ε.Σ.Εστιαιώτιδας, Π.Σ.Πρίνους, Λ.Χ.Ο. Κεφαλόβρυσου, Μ.Ε.Σ. Λογγακίου, Μ.Ε.Σ. Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας, Μ.Ε.Σ. Σωτήρα Τρικάλων, Ε.Σ. Φωτάδας «Τα Μαυρονέρια», Π.Ε.Σ. Μεγαλοχωρίου, Π.Μ.Λ.Σ.Γυναικών Παλαιομονάστηρου, Π.Σ. Μεγάλου Κεγαλόβρυσου – Αη Γιώργης, Ε.Μ.Σ.Σαραγίων «Η Ζωοδόχος Πηγή», Ε.Μ.Σ. Ροπωτού, Μ.Ε.Σ. Δενδροχωρίου «Το Θεμέλιο», Ε.Π.Σ Κρηνίτσας, Κέντρο Χορού Τρικάλων «Τρίκκη» και Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Επίσης συμμετέχει και ο Σύλλογος Αμπελοκαλλιεργητών και Αμβυκούχων Τρικάλων, ο οποίος σε συνεργασία με το Μ.Ε.Σ. Σωτήρα Τρικάλων έχουν αναλάβει τις αναπαραστάσεις. Στο χώρο θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση λαογραφικού υλικού σχετικού με την αμπελουργία και την απόσταξη με παραδοσιακά εργαλεία και αντικείμενα από τη συλλογή του κ. Νικολάου Μαρδάνη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει γλέντι με τσίπουρο και μεζέ για όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης: Εργοστάσιο Γάλακτος Τρίκκη, Γαλακτοβιομηχανία Αδελφών Σαράντη ΤΥΡΑΣ, Σύλλογος Αμπελοκαλλιεργητών και Αμβυκούχων Τρικάλων, Σάκης Παπαβασιλείου (Σωτήρα Τρικάλων), Ηλίας Δεληλίγκας (Πατουλιά Τρικάλων), Νίκος Πλεξίδας (Μεγαλοχώρι), Παραγωγός Αθανάσιος Νάκας (Δαμάσι Τυρνάβου), Γεωργικά Φάρμακα Καρατζούλη, «Ελαίων Λίκνο» – Χρήστος Μπέλλος. Επίσης την τρικαλινή συγγραφέα – ποιήτρια Βέρα Πέτσα – Παπαβασιλείου για το τραγούδι που συνέθεσε ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης