"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Το καλύτερο κρασί από τους πρόποδες των Μετεώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα τριάντα στρέμματα των ιδιόκτητων αμπελώνων απλώνονται σε μια πλαγιά απέναντι από τα Μετέωρα σε υψόμετρο 280 μέτρων. Τα πρώτα δέκα στρέμματα αναμπελώθηκαν το 1967 από τον οινόφιλο-ιερέα παππού του Κωνσταντίνου Λούδα με την ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου που έχει δέσει την ύπαρξή της με την αμπελουργική ιστορία της ευρύτερης περιοχής.
Φωτογραφία της Lydia Anastassaki.
Από το 2001 δημιουργήθηκαν τα υπόλοιπα κι αναμπελώθηκαν τα παλιά με τις ποικιλίες Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αμβρούργου, Ροδίτη, Ξινόμαυρο, Syrah και Merlot που συνιστώνται στην περιοχή για τοπικό οίνο.
Εδώ είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το οινοποιείο στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής σαν μία από τις νέες αμπελουργικές ζώνες, ειδικότερα δε για τις ελληνικές ποικιλίες, αναβιώνοντας έτσι την παλαιά αίγλη του Νομού όσον αφορά στην αμπελοκαλλιέργεια.
Στόχος της οικογένειας είναι η επέκταση των αμπελώνων στα απαραίτητα στρέμματα για την αποκλειστική διαχείριση των σταφυλιών που χρειάζονται στη δημιουργία των κρασιών τους. Μέχρι τότε το οινοποιείο συνεργάζεται με συγκεκριμένους παραγωγούς από τη Διάβα και την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας,  τη Χαλκιδική (Sauvignon Blanc) και τη Νάουσα (Ξινόμαυρο) κατόπιν συνεννόησης για χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, διατηρώντας πάντα την ποιότητα στην καλλιέργεια των σταφυλιών αλλά και τη φιλοσοφία των κρασιών που θέλει να παράγει η οικογένεια.
Για περισσότερα :
www.loudas.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης