"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Το μανιτάρι γιορτάζει στην Καλαμπάκα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Μανιταροεδέσματα και τρουφομακαρονάδες από δεκάδες σεφ, εξορμήσεις στο βουνό για κυνήγι τρούφας και συλλογή-ταυτοποίηση μανιταριών, εκθέσεις, σεμινάρια, δράσεις για παιδιά και καλλιτεχνικά δρώμενα, συνθέτουν μια εξαιρετικά δημιουργική συνάντηση..»διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την 4η γιορτή μανιταριού στην Καλαμπάκα.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών -θέλοντας να αναδείξει την υψηλή διατροφική αξία των μανιταριών-, διοργανώνει για τρείς ημέρες στις 7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2018 μια συνάντηση για όλους τους κατοίκους, επισκέπτες, μανιταρόφιλους και τους λάτρεις της τρούφας, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στην Καλαμπάκα.

Ο χώρος του Μουσείου περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών.

Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια.

Η τοποθέτησή τους στο χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες, και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν.

Για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξης τους παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται σε κάθε επιμέρους οικοσύστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης