"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Το πιο «ψηλό» χωριό του νομού Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μαρία Ηλιάκη :

Στα 1480 μέτρα υψόμετρο, σε απόσταση 75 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα, είναι χτισμένο το χωριό Στεφάνι.

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό στολίδι μέσα σε ένα ασύγκριτης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον.

Τα σπίτια του είναι φτιαγμένα από πέτρα, ξύλο και κεραμίδι, ενώ το ίδιο εντυπωσιακή είναι κάθε γωνιά του χωριού, με στενούς λιθόκτιστους δρόμους και πλατείες.

Χαρακτηριστικό του χωριού είναι οι λιθόκτιστες βρύσες, από τις οποίες τρέχει κρυστάλλινο νερό όλες τις εποχές του χρόνου.

Το χειμώνα όλα ντύνονται στα λευκά, αφού η περιοχή καλύπτεται από πυκνό χιόνι. Οι κάτοικοί του, σύμφωνα με τις αναφορές στις τοπικές ιστοσελίδες, την περίοδο του χειμώνα μένουν στην περιοχή των Φαρσάλων και όσοι φύγουν επιστρέφουν στο χωριό τους την άνοιξη.

Η θέα από το χωριό είναι ανεμπόδιστη και μοναδική: Το μάτι χάνεται στις απέραντες εκτάσεις δασών με οξιές και έλατα.

Την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής διοργανώνει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα το πανηγύρι του δεκαπενταύγουστου.

Έχει ενδιαφέρον: Αξίζει να δείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με το σκαλιστό τέμπλο αλλά και να ακολουθήσετε τους ντόπιους στις περιπατητικές διαδρομές.

Τι να δοκιμάσουμε: Οι ντόπιοι μας προτείνουν να αγοράσουμε τυριά από τους τυροκόμους του χωριού και να δοκιμάσουμε to κεμπάπ και όλα τα ντόπια κρέατα.

WWW.mariailiaki.gr

Φωτογραφίες: aspropotamos.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης