"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα « Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ  ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

 

Από τον Σεπτέμβριο του 2014, στον Δήμο Τρικκαίων υλοποιείται το «Πρόγραμμα Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», απασχολούνται 26 εργαζόμενοι και λειτουργούν οι εξής δομές:

 

  • Γραφείο Διαμεσολάβησης
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Κοινωνικό Εστιατόριο
  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων

 

Σκοπός των Κοινωνικών Δομών  είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από μια οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής και υλικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης ατόμων ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενων από φτώχεια.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές  είναι δωρεάν για όλους σε ολόκληρο το δίκτυο ανά την Ελλάδα. Τα τρόφιμα, τα φάρμακα καθώς και οποιοδήποτε άλλο αγαθό παρέχεται μέσω των Κοινωνικών Δομών, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία των Δομών, δε χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα, αλλά εξασφαλίζονται μέσω της συνεχούς προσπάθειας των εργαζομένων για εύρεση και εξασφάλιση χορηγιών. Έχουν δείξει ενδιαφέρον ένταξης στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων περίπου 4.000 συμπολίτες μας, εκ των οποίων, οι  2.000 εξυπηρετούνται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων σε μηνιαία βάση ενώ παρέχεται συνεχής ψυχοκοινωνική υποστήριξη, μέσω του επιστημονικού και άρτια καταρτισμένου προσωπικού που απαρτίζει το δυναμικό των Κοινωνικών Δομών.

Το πρόγραμμα « Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας» απειλείται με κλείσιμο και μερίδιο ευθύνης φέρει και η αδράνεια της Περιφέρειας, καθώς στην πρόσκληση της προς το αρμόδιο Υπουργείο, δεν συμπεριέλαβε το Κοινωνικό Εστιατόριο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων.

 Με αποτέλεσμα:

 α) Από 1 Ιανουαρίου 2017 περίπου 2.000 συμπολίτες μας, να μην έχουν   πρόσβαση  σε βασικές παροχές, όπως τρόφιμα, φάρμακα, σίτιση και στέγαση. 

β) Να οδηγηθούν στην ανεργία 26 εργαζόμενοι των Κοινωνικών δομών του

Δήμου Τρικκαίων και 850 εργαζόμενοι πανελλαδικά.

 

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές διεκδικούν:

1) Συνέχιση του προγράμματος και μετά τη 31/12/2016 που λήγει η παρούσα σύμβαση.

2) Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού κατά την μετάβαση στο νέο πλαίσιο, με την αυτούσια ένταξη τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπως ακριβώς έγινε και με άλλα προγράμματα.

3) Αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

 

 

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης