"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Τράπεζα Θεσσαλίας: Έτοιμο το πόρισμα της κατάχρησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας για την υπεξαίρεση χρημάτων από λογαριασμούς πελατών που φέρεται να διέπραξε διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας, χωρίς πάντως να ανακοινωθεί το παραμικρό.

Το ποσό των χρημάτων που κλάπηκαν δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ούτε κάτι άλλο σχετικό με την υπόθεση που, ως επιχείρηση λαθροχειρίας, φαίνεται να ήταν καλά οργανωμένη.

Ο εν λόγω διευθυντής καταστήματος, εναντίον του οποίου η διοίκηση της τράπεζας έχει στραφεί νομικά και ήδη τον απομάκρυνε από τη θέση του, φέρεται να πλαστογραφούσε τα έγγραφα των λογαριασμών ώστε οι καταθέτες να μην υποψιάζονται το παραμικρό.

Η υπεξαίρεση γίνονταν συστηματικά από προθεσμιακούς λογαριασμούς που δεν κινούνται όπως οι τρεχούμενοι, για να μην εγείρονται υποψίες.

Ως προς αυτό ο δράστης είχε προνοήσει ώστε οι καταθέτες να λαμβάνουν κανονικά τους αναλογούντες τόκους για το κατατεθειμένο κεφάλαιο, μαζί με τα σχετικά παραστατικά τα οποία ήταν, βεβαίως, πλαστογραφημένα. 

Το θέμα όμως δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζει εύκολα. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τράπεζα σε κάποιες περιπτώσεις δεν αποδέχεται την πλαστογράφηση όλων των παραστατικών και διατίθεται να επιστρέψει μόνο ένα μέρος των καταθέσεων, και αυτό με την προϋπόθεση ότι ο πελάτης θα συμφωνήσει εκ των προτέρων να μην στραφεί νομικά εναντίον της.

Οι χρηματικές διαφορές που εντοπίζονται κάθε άλλο παρά αμελητέες θεωρούνται, καθώς ξεκινούν από πενταψήφιο αριθμό και φτάνουν μέχρι εξαψήφιο, ανάλογα την περίπτωση.

Η υπόθεση θα έχει συνέχεια, χωρίς να αποκλείεται να κριθεί τελικά στις δικαστικές αίθουσες. 

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης