"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Τρένο: Στην κυκλοφορία το τμήμα Λιανοκλάδι-Αγγείες και η μεγάλη Σήραγγα Όθρυος μήκους 6,4χλμ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ακόμα μία παράδοση νέου σιδηροδρομικού τμήματος είχαμε εχθές καθώς όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο fb ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ Κώστας Γενιδούνιας, δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Λιανοκλάδι-Αγγείες με μία γραμμή (προς Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για τμήμα μήκους περίπου 20χλμ που περιλαμβάνει και τη δεύτερη μεγαλή σιδηροδρομική σήραγγα της χώρας στο Όρος Όθρυς με μήκος 6,4χλμ. Το πρώτο δρομολόγιο έγινε με ντιζελομηχανή και τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουν τα δρομολόγια με ταχύτητες που θα φτάνουν προσωρινά τα 90χλμ/ώρα. Όπως σημείωσε στην ίδια ανάρτηση “Ως επαγγελματίες μηχανοδηγοί εκφράζουμε την απόλυτη χαρα και ικανοποίηση μας για την ολοκλήρωση αυτών των έργων”.

Μετά απο 37 συναπτά έτη ενεργής καθημερινής λειτουργίας κλείνει και η τηλεδιοίκηση Λιανοκλαδίου που χειριζόταν την κυκλοφορία στην παλιά χάραξη και η οποία μεταφέρεται στο σταθμό στις Αγγείες.

Τώρα απομένει το υποτμήμα Αγγείες-Δομοκός μήκους περίπου 32χλμ που περιλαμβάνει την μεταλλική γέφυρα Γ26 όπου εξαιτίας μίας κακοτεχνίας κατά τη διάρκεια των κατασκευών προκάλεσε και την χρονική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων. Το τελευταίο αυτό υποτμήμα θα δοθεί τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνοντας τα έργα στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός.

Σύμφωνα με σιδηροδρομικές πηγές, σταδιακά μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δοθεί και η δεύτερη γραμμή (προς Αθήνα) και θα ξεκινήσουν και τα ηλεκτροκίνητα δρομολόγια που θα ρίξουν τον χρόνο σε κάτι περισσότερο από 4 ώρες. Τελικός στόχος να ολοκληρωθούν και τα Η/Μ συστήματα που θα φέρουν την μεγάλη μείωση στην χρονοαπόσταση της διαδρομής Αθήνας-Θεσσαλονίκη και τη διεξαγωγή του δρομολογίου σε 3 ώρες και 30 λεπτά.

Σημαντικός παράγοντας και η άφιξη των τρένων από την Ιταλία που θα δώσουν τη δυνατότητα για πύκνωση των δρομολογίων και την μεγαλύτερη αξιοπιστία στις ώρες καθώς σήμερα καταγράφονται συχνά-πυκνά προβλήματα στις μηχανές με αποτέλεσμα να έχουμε καθυστερήσεις στην εκτέλεση τους.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης