Τρίκαλα – «Βράζουν» στη Λαϊκή Αγορά: Το νομοσχέδιο «σηματοδοτεί το τέλος των λαϊκών αγορών και ανοίγει τον δρόμο σε εταιρείες» Reviewed by Momizat on . Με συγκεκριμένο κυβερνητικό νομοσχέδιο, αλλάζει ριζικά η κατάσταση στο υπαίθριο εμπόριο σε βάρος των επαγγελματιών και παραγωγών στη λαϊκή αφού: • Δίνεται η δυν Με συγκεκριμένο κυβερνητικό νομοσχέδιο, αλλάζει ριζικά η κατάσταση στο υπαίθριο εμπόριο σε βάρος των επαγγελματιών και παραγωγών στη λαϊκή αφού: • Δίνεται η δυν Rating: 0

Τρίκαλα – «Βράζουν» στη Λαϊκή Αγορά: Το νομοσχέδιο «σηματοδοτεί το τέλος των λαϊκών αγορών και ανοίγει τον δρόμο σε εταιρείες»

Τρίκαλα – «Βράζουν» στη Λαϊκή Αγορά: Το νομοσχέδιο «σηματοδοτεί το τέλος των λαϊκών αγορών και ανοίγει τον δρόμο σε εταιρείες»

Με συγκεκριμένο κυβερνητικό νομοσχέδιο, αλλάζει ριζικά η κατάσταση στο υπαίθριο εμπόριο σε βάρος των επαγγελματιών και παραγωγών στη λαϊκή αφού:

• Δίνεται η δυνατότητα αδειοδότησης σε εταιρείες, πέρα από τα φυσικά πρόσωπα όπως ισχύει σήμερα.

• Δημιουργούνται νέοι φορείς διαχείρισης λαϊκών αγορών καταρχάς στην Αττική και Θεσσαλονίκη (επέκταση στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές) με την μορφή ΣΔΙΤ οι οποίες ΣΔΙΤ αντικαθιστούν τις επιτροπές λαϊκών αγορών της κάθε Περιφέρειας σε βάρος παραγωγών και αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι οδηγούνται σε απώλεια θέσεων εργασίας και αφανισμό.

• Καταργεί την μόνιμη άδεια πωλητή λαϊκών αγορών και την δυνατότητα μεταβίβασής της με την κάθε θέση να βγαίνει σε πλειστηριασμό.

• Παραγωγοί και επαγγελματίες χάνουν τις θέσεις τους μετά το τέλος της τελευταίας θεώρησης της άδειάς τους αφού θα συμμετέχουν σε προκήρυξη θέσης λαϊκών αγορών με «πλειοδοσία».

• Αλλάζει το σύστημα μοριοδότησης καταργώντας τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία αντικαθιστά με την υψηλότερη οικονομική προσφορά του αιτούντος θέση.

Οι λαϊκές αγορές πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των αυτοαπασχολούμενων παραγωγών και εμπόρων, για να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στους καταναλωτές .

Για ποιο λόγο να αφανιστεί ο κλάδος των μικροπαραγωγων ;

Το θεωρώ λάθος .

Κ.Δ.

Σχόλια (2)

 • Το τζάμπα πέθανε

  Αν κάποτε χαρακτήριζε σημαντικό στοιχείο του κυβερνόντος κόμματος , ο ιδρυτής της Κ. Καραμανλής , τη λαϊκή δεξιά. Σήμερα αυτό το στοιχείο χάνεται. Δυστυχώς λίγα στελέχη βοηθούν ή ή προσεγγίζουν τον λαϊκό κόσμο με τα τόσα καθημερινά προβλήματα. Μια σημαντική μερίδα του κόσμου δεν μπορεί να ακολουθήσει τις τεχνολογικές-οικονομικές εξελίξεις που λίγο-λίγο χάνουν την συμμετοχή. Η διαχείριση , η οργάνωση και η βελτίωση των υπηρεσιών έχει κόστος. Αφενός γιατί γίνεται ,τις περισσότερες φορές , με δάνεια και γιατί η βελτίωση προϋποθέτει εισαγόμενα υλικά που ανεβάζουν το κόστος. Το τίμημα το πληρώνει πάντα ο πολίτης που τώρα δεν μπορεί και να προσεγγίσει τους “χαρτογιακάδες” με τα handsfree των ακριβών smartphones.

  Απάντηση
 • Λέλος Μπιστερλής

  ΝΔ δε θέλατε;. Αργά για δάκρυα. Κούλη ψηφίσατε Κούλη θα πάρετε.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή