"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Τρίκαλα – Βραδιά του Ερευνητή 2015

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Βραδιά του Ερευνητή αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και διεξάγεται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις της Ευρώπης που θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την 25η Σεπτεμβρίου 2015 και σε εννέα ελληνικές πόλεις. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ και με το Δήμο Tρικκαίων -συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών-  έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης η οποία για το έτος 2015 θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη.

Τις ημέρες που προηγούνται της εκδήλωσης δηλαδή από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για την μεγάλη βραδιά της 25ης Σεπτεμβρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν:

  • Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο στο Δήμο Ματσόπουλου στις 8 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «Ποδηλατώντας στους Ουρανούς», το οποίο αναβιώνει το μύθο του Ίκαρου με πρωταγωνιστή τον πρωταθλητή ποδηλασίας κ. Κανέλλος Κανελλόπουλος.
  • Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων από τις 7 έως και τις 9 μ.μ., ερευνητές θα παρουσιάσουν στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.
  • Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο στο Δήμο Ματσόπουλου στις 8 μ.μ. ο καθηγητής Κωνσταντόπουλος Θανάσης με το συγκρότημα Nick and the Backbone θα φέρει «την Επιστήμη στην Πιάτσα» με την διάλεξη- συναυλία.
  • Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, 7-8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με ομιλητές επιστήμονες- καθηγητές.

 

  • Καθ’ όλη την εβδομάδα συνεντεύξεις σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και επισκέψεις σε σχολεία
  • Γύρος με ένα ταξί με συνεπιβάτη έναν ερευνητή που θα συζητά και θα ενημερώνει τους επιβάτες για τον ερευνητή και το έργο του.

Εκδηλώσεις  την Βραδιά του Ερευνητή:

1) προϊόντα που είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας  και αποτελούν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης,

2) video από ερευνητικά εργαστήρια, video με τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε θέματα έρευνας,

 

3) video της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» το οποίο αφορά την έρευνα,

4) διάφορα εκθέματα, περίπτερα με ερευνητικό υλικό ή με πειράματα ή με ερευνητικά αποτελέσματα

5) μουσική συναυλία με την «Ορχήστρα Τσιτσάνη»

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Έναρξη: 18:00  –  Λήξη: 24:00

                                      Είσοδος Ελεύθερη!

Περισσότερες πληροφορίες στο: dkouret@uth.gr και vbakali@uth.gr  ή στο τηλέφωνο 2410-565277 (Επιστημονικός υπεύθυνος Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής του τμήματος βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης