"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Τρίκαλα : Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με σύνθημα «Δυναμώνουμε το  ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού» πραγματοποιήθηκε απόψε στα Τρίκαλα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

 

 

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που έγινε στον πεζόδρομο της Αασκληπιού ο Θοδωρής Χιώνης , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ , Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ & υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος.

Εμφάνιση WP_20150915_20_32_20_Pro.jpg

 

Στην ομιλία του ο Θοδωρής Χιόνης ανέφερε μεταξύ άλλων :

Ο λαός μας, η νεολαία  έχει μια ευκαιρία στις 20 Σεπτέμβρη για να κάνει ένα βήμα μπροστά, μαζί με το ΚΚΕ.

Όλα τα κόμματα που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην επόμενη κυβέρνηση και του «νέου» και του «παλιού» κατεστημένου, έχουν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα το 3ο χειρότερο μνημόνιο. Αυτό που  ψήφισαν  παρεούλα όλοι μαζί ο Συριζα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ.

Εμφάνιση WP_20150915_20_32_39_Pro.jpg

Γι’ αυτό την επόμενη μέρα των εκλογών το θέμα δεν είναι ποιος και πως θα εφαρμόσει τα μνημόνια αλλά πως θα τα αντιπαλέψουμε, θα εμποδίσουμε, θα καθυστερήσουμε  κι αυτό απαιτεί δυνατό ΚΚΕ για να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση στον άγριο χειμώνα που έρχεται. Για να ανοίξει ο δρόμος της αμφισβήτησης και της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, ώστε το πλούτο που παράγεται να τον έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι και όχι αυτοί που φέρνουν τα μνημόνια, δηλαδή το κεφάλαιο και η ΕΕ

Εμφάνιση WP_20150915_20_25_46_Pro.jpg

Κυβέρνηση θα προκύψει. Το ζήτημα άρα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και πάλη.

Και ποιος μπορεί να το κάνει αυτό;

Μήπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα; Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα; Που έλεγαν ότι θα μπουν στη Βουλή και θα κυνηγήσουν  τους κλέφτες και τελικά οι χρυσαυγίτες  κυνηγούσαν ταλαιπωρημένους μετανάστες,  Έλληνες φτωχούς εργάτες και  μέσα στη Βουλή στηρίζανε τους εκμεταλλευτές ;

`Η μήπως οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι διάφοροι Λαφαζάνηδες και σία, που δήλωναν το ότι στηρίζουν την κυβέρνηση την ώρα που έφερνε  το μνημόνιο; Που δεν είχαν ούτε τα κοτσια να παραιτηθούν και έφτιαξαν το ΣΥΡΙΖΑ νο 2 αφού προκηρύχτηκαν οι εκλογές και  είδαν  ότι δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ νο 1;

Εμφάνιση WP_20150915_20_24_56_Pro.jpg

Να δυναμώσει  η λαϊκή αντίσταση και πάλη στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σάπιο σύστημα. Αυτό κρίνεται σε αυτές τις εκλογές κι εγγύηση για αυτό είναι μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι η δύναμη που έχει αποδείξει ότι αποτελεί σταθερό στήριγμα στη πάλη του λαού, ενάντια φτώχεια, την ανεργία την υποβαθμισμένη ζωή.

 

Σταθερά υπερασπίζεται το δίκιο των καταπιεσμένων, γιατί έχει γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ και την καπιταλιστική εκμετάλλευση και εξουσία και παλεύει για το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει και ανήκει αποκλειστικά στο λαό.  Γιατί παλεύει ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και σε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν η ΕΕ και οι εγχώριες κυβερνήσεις για να ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίοτυς αγροτες  ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων  μεγάλων .

 

Όσο πιο αποφασιστικά και σταθερά περπατήσουμε στο δρόμο της ανατροπής τόσο πιο κοντά θα φέρουμε τη λαϊκή νίκη. Όσο πιο αποφασιστικά και σταθερά παλεύουμε για την εργατική λαϊκή εξουσία τόσο πιο αποτελεσματικοί θα γίνονται οι καθημερινοί αγώνες. Είναι η βασική προϋπόθεση για να ξεμπερδεύουμε με ότι βασανίζει τις λαϊκές οικογένειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης