"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Τρίκαλα – Tμήματα με 25-27 μαθητές – 108 καθαρίστριες για 130 σχολικές μονάδες

lafarm

Σχετικά άρθρα


Tα στοιχεία που «βγαίνουν» από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς στα Τρίκαλα είναι αμείλικτα και διαψεύδουν κυβέρνηση και δήμους στο «ότι όλα βαίνουν καλώς».


Χαρακτηριστικά σε συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Καΐκης , μέλος της ΕΠ
Θεσσαλίας του ΚΚΕ , εκπαιδευτικός & δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων τόνισε:


« Στα Τρίκαλα η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και οι αριθμοί λένε την κυνική αλήθεια: στο νομό Τρικάλων και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση λειτουργούν τουλάχιστον 100 τμήματα με 18-20 μαθητές και 45 με 21-27, ενώ στη Δευτεροβάθμια λειτουργούν τουλάχιστον 70 τμήματα με 17-24 και 50 με 25-27. Σε αυτά τα στοιχεία να προσθέσουμε και τα 25άρια τμήματα που λειτουργούν στους Παιδικούς Σταθμούς.


Με θράσος η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τις τραγικές ελλείψεις στην καθαριότητα των σχολείων. Για παράδειγμα, στο Δήμο Τρικκαίων υπάρχουν 108 καθαρίστριες για 130 σχολικές μονάδες, αριθμός δηλαδή ίδιος με τον περσινό, πριν την πανδημία. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε καθαρίστρια αναλογούν 14-15 αίθουσες χωρίς τους κοινόχρηστους χώρους.


Το παζλ συμπληρώνει η κακή κτιριακή εικόνα σε πολλά σχολεία με αίθουσες «κλουβιά», που δεν αερίζονται, με νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε πυλωτές, χωρίς αυλές, με νηπιαγωγεία στα οποία 45 παιδιά χρησιμοποιούν μία τουαλέτα.


Τα τέσσερα πρώτα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε σχολικές δομές της πόλης μας, πριν ακόμα ξεκινήσουν τα μαθήματα, αποδεικνύουν ότι είναι λογικό και ρεαλιστικό να διεκδικηθούν όλα αυτά που είναι αναγκαία για να γίνει σωστά και με ασφάλεια το μάθημα.»





ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης