Τρίκαλα – Την άνοιξη σε λειτουργία το Μουσείο Τσιτσάνη Reviewed by Momizat on . Πόλο έλξης για τους μουσικόφιλους της πόλης και όχι μόνο θα αποτελέσει το Μουσείο Τσιτσάνη, τα έργα του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη στο κεντρικό κτίριο των παλ Πόλο έλξης για τους μουσικόφιλους της πόλης και όχι μόνο θα αποτελέσει το Μουσείο Τσιτσάνη, τα έργα του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη στο κεντρικό κτίριο των παλ Rating: 0

Τρίκαλα – Την άνοιξη σε λειτουργία το Μουσείο Τσιτσάνη

Τρίκαλα – Την άνοιξη σε λειτουργία το Μουσείο Τσιτσάνη

Πόλο έλξης για τους μουσικόφιλους της πόλης και όχι μόνο θα αποτελέσει το Μουσείο Τσιτσάνη, τα έργα του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη στο κεντρικό κτίριο των παλαιών φυλακών Τρικάλων.

Την άνοιξη σε λειτουργία το Μουσείο Τσιτσάνη

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα το έργο «επανάχρηση κεντρικού κτιρίου παλαιών φυλακών Τρικάλων –Κέντρο Έρευνας Βασίλης Τσιτσάνης»ήταν να παραδοθεί στο τέλος του έτους, ωστόσο μετά την επιβολή των capital control διαπιστώθηκαν προβλήματα στη χρηματοδότησή του. Αυτά πλέον ξεπεράστηκαν και η παράδοσή του, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, χρονολογείται για τους πρώτους μήνες του 2016.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 1.816.109 ευρώ και υλοποιείται από το δήμο Τρικκαίων.
Ακόμα όμως και με την παράδοση του έργου κτιριακά απαιτείται μια διαδικασία που θα κρατήσει μερικούς μήνες, έως την άνοιξη, για τη διαμόρφωση του χώρου, την τοποθέτηση των εκθεμάτων, μια δωρεά της οικογένειας Τσιτσάνη στην πόλη των Τρικάλων.
Με την παράδοση πάντως του έργου στο κοινό τα Τρίκαλα θα αποκτήσει ένα ξεχωριστό χώρο, στον πάνω όροφο των παλιών φυλακών που θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή και η ανάπτυξη της περιοχής μας.

H ENHMΕΡΩΣΗ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή