Τρίκαλα: Χωρίς γιατρούς 8 ειδικοτήτων στο Π.Ε.Δ.Υ Reviewed by Momizat on . Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται και στην εικόνα της πρώην Νομαρχιακής Μονάδας του ΙΚΑ στα Τρίκαλα, όπως μετεξελ Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται και στην εικόνα της πρώην Νομαρχιακής Μονάδας του ΙΚΑ στα Τρίκαλα, όπως μετεξελ Rating: 0

Τρίκαλα: Χωρίς γιατρούς 8 ειδικοτήτων στο Π.Ε.Δ.Υ

Τρίκαλα: Χωρίς γιατρούς 8 ειδικοτήτων στο Π.Ε.Δ.Υ

Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται και στην εικόνα της πρώην Νομαρχιακής Μονάδας του ΙΚΑ στα Τρίκαλα, όπως μετεξελίχθηκε ως Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.).

Από τις 17 ειδικότητες γιατρών που υπήρχαν στα ιατρεία της Μονάδας επί εποχής ΙΚΑ, σήμερα έχουν μείνει λιγότερες από τις μισές, με τους ασφαλισμένους να καταφεύγουν φυσικά σε ιδιώτες για να εξεταστούν.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις, έγγραφες και προφορικές, προς τους αρμόδιους φορείς Υγείας της Διοίκησης του Π.Ε.Δ.Υ. στα Τρίκαλα, δεν υπήρξε θετική εξέλιξη για πρόσληψη γιατρών και την κάλυψη θέσεων.

Αποτέλεσμα της κρατικής αδιαφορίας και προφανώς της μειωμένης χρηματοδότησης του Π.Ε.Δ.Υ., είναι να υπηρετούν σήμερα μόνο 12 γιατροί και δη τρεις Οδοντίατροι, τρεις Παθολόγοι γενικής ιατρικής, δύο Ωτορινολαρυγγολόγοι, ένας Μικροβιολόγος, ένας Ακτινολόγος, ένας Χειρουργός και ένας Ορθοπεδικός.

Από το Π.Ε.Δ.Υ. Τρικάλων απουσιάζουν παντελώς οι ειδικότητες Παιδιάτρου, Καρδιολόγου, Γυναικολόγου, Ουρολόγου, Ψυχιάτρου, Πνευμονολόγου, Νευρολόγου και Ρευματολόγου. Τονίζεται ότι λόγω της απουσίας Παιδιάτρου γιατρού, ο εμβολιασμός παιδιών στο Κέντρο Προστασίας Μάνας και Παιδιού γίνεται υπό την επίβλεψη Παθολόγου γιατρού.

ert.gr

Αλέξανδρος Ζαούτσος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή