"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τρικαλινά διαχρονικά και διακομματικά σκάνδαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κάποτε ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος  αναφώνησε απογοητευμένος ότι “ο σταυρός μία μέρα θα σταυρώσει την χώρα“

.Ο έντιμος και ακέραιος πολιτικός εννοούσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ο λαϊκισμός και το πολιτικό κόστος.

Κάνοντας σήμερα μια αντικειμενική ιστορική αναδρομή ,βλέπουμε πόσο δίκιο είχε ο αδικημένος αυτός πολιτικός ,που μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου (“στο μέλλον το χρέος θα πνίξει το τόπο “), είχαν προβλέψει χρόνια πριν  τη πολιτική παρακμή και την οικονομική καταστροφή της χώρας..

Άλλωστε αν κάνουμε μια   ιστορική αναδρομή και  μελέτη της πολιτικής ιστορίας του νομού Τρικάλων ,αναδεικνύονται περίτρανα οι λόγοι της οικονομικής και κοινωνικής  υστέρησης του νομού.

Παλαιοκομματικές λογικές και μικροπολιτικές πρακτικές κυριάρχησαν τις προηγούμενες δεκαετίες στη τοπική πολιτική σκηνή ,ενώ η διαφθορά και η κακοδιαχείριση ,κυρίως των αυτοδιοικητικών αρχόντων ήταν κάτι παραπάνω από έντονη.

Αυθεντίες στο σπορ αποδείχτηκαν οι  πρώην Καποδιστριακοί Δήμαρχοι  ,με τα ονόματά τους να φιγουράρουν σήμερα  στις λίστες Λαγκάρντ -Μπόγιαρντς και μαύρου χρήματος.

Αλλά και οι βουλευτές των δύο κομμάτων εξουσίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν υστέρησαν .

Εχοντας ως μόνη και σταθερή  ιδεολογία το άγχος της επανεκλογής τους και αφοσιωμένοι πλήρως στο κυνήγι της ψήφου ,ουδέποτε διεκδίκησαν μεγάλα έργα και υποδομές για την περιοχή μας .

Αν εξαιρέσουμε τον πρώην Υφυπουργό Οικονομικών κ.Λέγκα και τον τέως Νομάρχη κ.Βλαχογιάννη ,- με τον Ε-65 ο πρώτος και τον Τρίκαλα – Αρτα ο δεύτερος – ,που επιχείρησαν να βγάλουν το νομό από την οδική απομόνωση ,οι υπόλοιποι δεν άφησαν ουσιαστικό αποτύπωμα στο δημόσιο βίο, εκτός από τους χιλιάδες διορισμούς  ημετέρων.

Η ολοκλήρωση (εκκρεμεί από το 1930) της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τη Κοζάνη και η κατασκευή αεροδρομίου ,δεν έτυχαν ποτέ σοβαρής στήριξης από το ντόπιο πολιτικό προσωπικό .

Το εθνικό σκάνδαλο της εκτροπής του Αχελώου (φράγμα Μεσοχώρας) αποτελεί ύμνο στο λαϊκισμό ,ενώ η λεηλασία της ΕΛΒΙΚ, αποθέωση της κλεπτοκρατίας της μεταπολίτευσης .

Το πάζλ των σκανδάλων και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος ,συμπληρώνουν η γέφυρα Καλατράβα ,το αθλητικό κέντρο στις Καρυές (κλειστό γυμναστήριο ,ποδηλατοδρόμιο), το αμαρτωλό  ΚΕΝΑΚΑΠ ,η ανυπαρξία ουσιαστικής αρωγής (πλην των ιδίων ) από το επιμελητήριο  και οσονούπω η βόμβα της  Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών .

Ο συνδυασμός όλων αυτών αλλά και το αρρωστημένο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνουν τα τοπικά ΜΜΕ έχουν οδηγήσει  το Νομό Τρικάλων σε πλήρη οικονομική παρακμή και πρωτόγνωρη πολιτική  υπανάπτυξη .

Δεξιός Ψάλτης 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης