"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Τρικαλινές μυστικιστικές αδελφότητες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη μοναδική για το πανελλήνιο ευτυχία είχαν οι Τρικαλινοί, μέσω των πλείστων προσωπικών φωτογραφιών που δημοσίευσαν στα τοπικά sites οι φιλόδοξοι κομματικοί και αυτοδιοικητικοί, να αντιληφθούν ότι τα τρία μεγάλα κόμματα της χώρας, διοργάνωσαν διαδοχικά σ`ένα μήνα, συνέδρια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) ή επιτροπές ανασυγκρότησης όπως τις ονόμασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια εκτός από το μάντρωμα του κοπαδιού, την άλωση  και νομή της εξουσίας, ουδείς άλλος ιδεολογικός η πολιτικός λόγος και σκοπός, υπήρχε για το κόμματα και τους συμμετέχοντες.

Κυριάρχησε στο παρασκήνιο το μεταπολιτευτικό δόγμα : “το ένα χέρι νίπτει τ ΄άλλο και όλα μαζί τον Capo dei capii ” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε παραφράζοντας Ευρωπαίος αξιωματούχος στους συναδέλφους του, περιγράφοντας τις παθογένειες των ελληνικών κομμάτων και του εγχώριου πολιτικού συστήματος.

Παραπέμποντας έτσι ουσιαστικά με τα λεγόμενα του, σε καταστάσεις μαφίας και κανόνες μασονικών στοών.

Το δυστύχημα για τη χώρα είναι ότι, εσχάτως και η αυτοδιοίκηση, στελεχωμένη επί το πλείστων από μέλη και πελάτες των κομματικών μηχανισμών, παρουσιάζει ανάλογες νοσηρές νοοτροπίες και πρακτικές.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι οι παρατάξεις συγκροτούνται εξαρχής λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με μόνο αυτοσκοπό τη νίκη και τη κατάληψη οιανδήποτε έμμισθου θώκου από τα μέλη τους. 

Όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται δεν ασκούν ως οφείλουν, ελλείψει οικονομικού κινήτρου, όπως συνέβη κατά κόρον στο παρελθόν, το κρίσιμο ρόλο της αντιπολίτευσης στα θεσμικά όργανα, τόσο στους τέσσερις Δήμους του νομού όσο και στη περιφέρεια.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης