«Χάνεται» η παραλία στο κέντρο του Αη Γιάννη Reviewed by Momizat on . Σταδιακή μείωση του πλάτους της παραλίας στο κέντρο του Αη Γιάννη καταγράφεται τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τα κύματα «τρώνε» την αμμουδιά την οποία μεταφέρουν π Σταδιακή μείωση του πλάτους της παραλίας στο κέντρο του Αη Γιάννη καταγράφεται τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τα κύματα «τρώνε» την αμμουδιά την οποία μεταφέρουν π Rating: 0

«Χάνεται» η παραλία στο κέντρο του Αη Γιάννη

«Χάνεται» η παραλία στο κέντρο του Αη Γιάννη

Σταδιακή μείωση του πλάτους της παραλίας στο κέντρο του Αη Γιάννη καταγράφεται τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τα κύματα «τρώνε» την αμμουδιά την οποία μεταφέρουν προς την πλευρά του λιμανιού αλλά και το Παπά Νερό, χωρίς να υπάρχει «ανακύκλωση» της άμμου.

«Η μορφολογία της περιοχής, σταδιακά αλλάζει και θα πρέπει να προστατεύσουμε την κεντρική παραλία του Αη Γιάννη», αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος, Αποστόλης Σουλδάτος.

Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή ερευνά την εξεύρεση χρηματοδοτικού προγράμματος για την εκπόνηση μελέτης που θα συμβάλλει στην αποκατάσταση του τοπίου. Εξετάζεται η πιθανότητα κατασκευής τεχνητών υφάλων που θα περιορίσουν τη μεταφορά άμμου από το ένα σημείο της παραλίας στο άλλο.

Κάτι τέτοιο θα αλλάξει και τις συνθήκες κολύμβησης στη δημοφιλή μεν επικίνδυνη όμως λόγω του έντονου κυματισμού παραλία. «Τα μεγάλα κύματα θα σπάνε στους τεχνητούς υφάλους και θα περιορίζεται και το φαινόμενο του έντονου κυματισμού», αναφέρει ο κ. Σουλδάτος.

TAXYΔΡOMOS

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή