"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Χαλάει ο καιρός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Kairos
Oι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από σήμερα Μ. Τρίτη μέχρι και τη Μ. Παρασκευή, ενώ από το Μ. Σάββατο οι άνεμοι θα κοπάσουν και τη Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν πάνω από το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα κεντρικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 βαθμούς, στα νότια τους 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 12 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 10/4 αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά τόπους στα ορεινά της Κρήτης, όπου και εκεί σταδιακά θα σταματήσουν. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 8 μπ. έως τις απογευματινές ώρες, καθώς μετά αναμένεται σταδιακή εξασθένησή τους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή ενώ το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Το Μεγάλο Σάββατο 11/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κατά 1-2 βαθμούς αλλά νωρίς το πρωί και πάλι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τη Κυριακή του Πάσχα 12/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν περαιτέρω εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα θα φτάνουν τα 6 μπ. πνέοντας από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα. Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης