"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Χαρωπές μετεκλογικές σκέψεις και άλλες θυμοσοφικές προσεγγίσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ :  ΧΡΗΣΤΟΣ   ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Α.    ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ την  ευφυέστατη τακτική των Βιετκόνγκ που κατασκευάζοντας υπόγειες σήραγγες χιλιομέτρων , βρίσκονταν ξαφνικά στα μετόπισθεν των εχθρών.
Αυτήν την τακτική την έμαθαν καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Έσκαψαν ολόκληρο λαγούμι κάτω από τα πόδια της ΝΔ  μέχρι  το ακροδεξιότατο σημείο   του  συντηρητικού   χώρου, το επονομαζόμενο  ΑΝΕΛ και  το κατέλαβαν.  Το συμπεριέλαβαν στην συνέχεια  στο λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο», άρα στους εν δυνάμει κυβερνητικούς συνεργάτες,   και άφησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκλιπαρεί την συμμετοχή της στο κυβερνητικό «κόλπο».

Αυτό θα πει υπερφαλαγγισμός.  Οχι παίζουμε.
Θα θυμάστε επίσης πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν επαναστατικό κόμμα , η τουλάχιστον έτσι έλεγε, τα μέλη του ούτε καλημέρα δεν έλεγαν σ’ αυτούς που σήμερα απαρτίζουν τους ΑΝΕΛ. Φαίνεται όμως πως στον δρόμο για την εξουσία διάβασαν Μακιαβέλι και έμαθαν « πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Να προσέχουν όμως  οι συριζαίοι και να μην νομίζουν   ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  είναι τα κουτάβια που γλύφουν το χέρι που τους ταΐζει, δηλαδή    το χέρι της Τσιπραικής Κυβερνητικής Εξουσίας. Να προσέχουν γιατί   όταν  ενηλικιωθούν  μεταμορφώνονται σε Ντόμπερμαν  και από ότι ξέρω αυτά τα σκυλιά δαγκώνουν άγρια . Ιδίως όταν χορτάσουν με τα αποφάγια της εξουσίας και αρχίσουν να ζητάνε και τα ψαχνά της. Ουκ ολίγα τα παραδείγματα.  Και επ’ αυτού ο Μακιαβέλι  δεν μας λέει τίποτα…

Β.  ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ  ο Άδωνης , ο Λεβέντης  και τα  άλλα παιδιά  μέσα στην Βουλή, χωρίς την παιδική χαρά που άκουγε στα ονόματα Ραχήλ και Διαμαντόπουλος. Φαγητό χωρίς αλάτι. Και κυρίως  χωρίς την Ζωή. Κάποιοι όταν άκουγαν τα πολύωρα διαγγέλματά της, κοιμόντουσαν μια χαρά . Τώρα θα το ξαναγυρίσουν στο  lexotanil.

Γ.   ΚΑΙ   ΜΕ  ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ  δικό  τους να είχαν  τίποτα δεν θα άλλαζε.
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ-ΛΑΕ :   9-0  σε βουλευτικές έδρες. Ντροπής πράγματα, δηλαδή ξευτίλα. Τους πήραν και τα σώβρακα που λένε και  ο Τσίπρας εκεί στην κερκίδα, να  διπλώνεται από τα γέλια
Λογικό είναι  εκεί κατά ΛΑΕ μεριά να ψάχνουν σε λίγο για καινούργιο προπονητή, γιατί από ότι φαίνεται ο  Παναγιώτης Λαφαζάνης  δεν έχει ιδέα από μοντέρνο μετασοβιετικό ποδόσφαιρο

Δ.  Άρχισαν να  σκάνε μύτη οι συνιστώσες  μέσα στην  Ν.Δ. Από την μία  ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης και από την άλλη οι « Ιερές Οικογένειες». Μάλλον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε τον επόμενο καιρό όσο θα ψάχνουν για  νέο αρχηγό. Βλέπεις, όπου φτώχια και γκρίνια.
Κάποιος όμως πρέπει να τους πει  ότι αυτή είναι η μοίρα των αρχηγικών κομμάτων, που τρώνε τα καλύτερα παιδιά τους  επειδή αυτά ακριβώς αμφισβητούν τους εγκάθετους , και περισσεύουν οι αχυράνθρωποι.

Ε.  Δημοσιεύθηκε το μετεκλογικό μενού της Νέας  Κυβέρνησης με ένα και μοναδικό πιάτο. Ότι και να παραγγείλουμε,  μνημόνιο «αλά Τσίπρα» θα φάμε. Το πολύ, πολύ να αλλάζει η συνοδευτική  σάλτσα  φτιαγμένη πότε  από τους ΑΝΕΛ ,πότε από  τους ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ,  και  πότε από τους Ποταμίσιους ,αναλόγως μα την πορεία των πραγμάτων και των κυβερνητικών δυσκολιών.
Καλή μας όρεξη…

Christos.gim@gmail.com

 

https://www.youtube.com/watch?v=m9rOkmTKFHI

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης