"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Χειροπέδες σε 46χρονο για 39 κιλά παράνομου καπνού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη, σήμερα (18-02-2015) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα,  μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • επιμελώς κρυμμένες κάτω από τελάρα με φρούτα τριάντα εννέα (39) νάιλον συσκευασίες με λαθραίο κομμένο καπνό, κατάλληλο για χρήση (κάπνισμα), συνολικού βάρους (39,618) γραμμαρίων και

  • ένα σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις που αναφέρονται σε παράνομες πωλήσεις ποσοτήτων καπνού, συνολικού βάρους (2,5) τόνων περίπου που πραγματοποιήθηκαν από το μήνα Ιούλιο του 2013 έως και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων από τον 46χρονο προς άλλα άτομα, καθώς και τα χρηματικά ποσά που εισέπραττε από αυτά.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο 46χρονος προμηθευόταν τις ποσότητες λαθραίου καπνού από 45χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης