"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Χρήσιμη πληροφοριακή πινακίδα στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τοποθετήθηκε χθες το πρωί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων η πρώτη από μια σειρά πινακίδων πληροφόρησης που διαφοροποιούν την έννοια πληροφόρηση. Πρόκειται για πινακίδες που συνδυάζουν το τερπνό με το ωφέλιμο: και την κατεύθυνση για ένα σημείο της πόλης των Τρικάλων και χρήσιμες πληροφορίες: απόσταση, χρονική διάρκεια εάν η διαδρομή γίνει πεζή, χρονική διάρκεια εάν η διαδρομή γίνει με ποδήλατο!
Η συγκεκριμένη δράση εντάχθηκε, όπως ήδη είχε εισηγηθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Κωτούλας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης που γιορτάστηκε με πλήθος εκδηλώσεων από τον Δήμο Τρικκαίων.
Η συγκεκριμένη πινακίδα τοποθετήθηκε δίπλα από την κεντρική πεζογέφυρα, προς την πλευρά της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και πολλοί τρικαλινοί παρακολουθούσαν τους υπαλλήλους της Δ/νσης Επιχειρησιακού Εργου. Οι οποίοι τοποθέτησαν την πινακίδα κόστους 550 ευρώ (με τον ΦΠΑ, με τα χρήματα να δίνονται όλα από το «Πράσινο Ταμείο»), εγγύησης 10 ετών και ηλεκτροστατικής βαφής. Η πινακίδα κατασκευάστηκε σε επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υφίσταται καμία παρόμοιας τεχνογνωσίας στη Θεσσαλία.
pinakida1Οι πληροφορίες που φέρει η πινακίδα μετρήθηκαν από το τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών της Δ/νσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος και είναι εξαιρετικά ακριβείς. Για παράδειγμα, η απόσταση από την πεζογέφυρα μέχρι το πάρκο Ματσόπουλου είναι ακριβώς 1445 μέτρα, μέχρι το κολυμβητήριο 1385 μέτρα κ.ο.κ.
Επίσης, με βάση τις επιδόσεις ενός μέσου ανθρώπου (από άποψης σωματικής υγείας) μετρήθηκαν και οι χρόνοι που κάποιος θα διανύσει, είτε κινηθεί με τα πόδα είτε με το ποδήλατο. Ετσι, η απόσταση από την πεζογέφυρα μέχρι το πάρκο Αγίου Γεωργίου διανύεται σε 25 λεπτά με τα πόδια και σε 12 λεπτά με το ποδήλατο. Αν, επομένως, κάποιος επιχειρήσει να «καταρρίψει» αυτούς τους χρόνους ή, σε άλλη περίπτωση, να τους «καλύψει», θα έχει υπάρξει το πρώτο όφελος. Η άσκηση. Στην οποία ο Δήμος Τρικκαίων επιθυμεί να συμβάλλει με κάθε τρόπο. Αυτή τη φορά, δίνει το έναυσμα, σημείωσε ο κ. Κωτούλας, «προκειμένου να υπάρχει μια καλαίσθητη πινακίδα, με διπλό ρόλο: πληροφοριακό και υποβοηθητικό της άσκησης. Στο μέλλον θα προχωρήσουμε στην τοποθέτηση κι άλλων τέτοιων πινακίδων, σε άλλα σημεία της πόλης, στο πλαίσιο ολόκληρου δικτύου».

pinakida2

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης