"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Χωρίς καμία πρόβλεψη για κάλυψη των εκπαιδευτικών τους αναγκών παραμένουν οι μαθητές με ειδικές ανάγκες στο νομό Τρικάλων.

lafarm

Σχετικά άρθρα

eidiko

Το προσωπικό στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία του ειδικού δημοτικού σχολείου Τρικάλων καθώς και τα τμήματα ένταξης σε όποια σχολεία προβλέπονται, δεν έχει ακόμη επιλεχθεί. Οπότε μοιραία, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες το μάθημα ξεκινά στην ουσία από τον Οκτώβρη ίσως…και αργότερα.

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί δείχνει δύο πράγματα: Το ένα αφορά την πολιτική στάση απέναντι στην ειδική αγωγή που θεωρείται από τους κρατούντες όχι ως αυτονόητο δικαίωμα αλλά ως προσφερόμενη από το κράτος πολυτέλεια. Το δεύτερο αφορά την ολιγωρία που συνεχίζει να στρέφεται ενάντια στους πολίτες και σε αυτή την περίπτωση σε παιδιά και τους γονείς τους, ανθρώπους που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν τη δυνατότητα να στραφούν σε ιδιωτικά κέντρα.

Η κάλυψη των θέσεων τόσο για το ειδικό σχολείο βασίζεται σε αναπληρωτές η τοποθέτηση των οποίων κάθε χρόνο αργεί τόσο στην εν λόγω σχολική μονάδα όσο και στα τμήματα ένταξης. Μοναδική εξαίρεση η περσινή σχολική χρονιά κάτι που προκάλεσε την έκπληξη της εκπαιδευτικής κοινότητας που έβλεπαν για πρώτη φορά να ομαλοποιείται η κατάσταση. Κάτι όμως τέτοιο όμως δεν ίσχυσε και φέτος.

Οι σχολικές μονάδες έχουν στείλει σχετικό έγγραφο ζητώντας την άμεση έστω και με προσωρινό προσωπικό κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών ειδικής παιδείας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων όμως μέχρι και χθες δεν υπήρχε κάποια αντίδραση. Αποτέλεσμα είναι δεκάδες παιδιά να μην έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση κάτι που πέρα από όλα είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό.

Η ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης