Χώροι στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο των Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Διπλό το όφελος για τους τρικαλινούς, από τη νέα δράση του Δήμου Τρικκαίων για τους μοτοσικλετιστές. Το ένα, ότι πλέον διαθέτουν τον πρώτο από μια σειρά χώρων γ Διπλό το όφελος για τους τρικαλινούς, από τη νέα δράση του Δήμου Τρικκαίων για τους μοτοσικλετιστές. Το ένα, ότι πλέον διαθέτουν τον πρώτο από μια σειρά χώρων γ Rating: 0

Χώροι στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο των Τρικάλων

mhxanakia

Διπλό το όφελος για τους τρικαλινούς, από τη νέα δράση του Δήμου Τρικκαίων για τους μοτοσικλετιστές. Το ένα, ότι πλέον διαθέτουν τον πρώτο από μια σειρά χώρων για να σταθμεύουν τις μηχανές και εν γένει τα δίκυκλα.

Εμφάνιση mixanakia2.JPG

 

Το δεύτερο, ότι οι πεζοί στον πεζόδρομο της Ασκληπιού και στους γύρω δρόμους, θα είναι εξασφαλισμένοι από τον διαρκή κίνδυνο που διέτρεχαν.
Με βάση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η περιοχή περιμετρικά του δικτύου πεζοδρόμων του κέντρου των Τρικάλων, περικλείεται από θέσεις στάθμευσης για μηχανάκια.

Εμφάνιση mixanakia.JPG

Οι πρώτες από αυτές τοποθετήθηκαν ήδη σήμερα το πρωί, από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου, στην οδό Καποδιστρίου και σχεδόν αμέσως, δεκάδες ιδιοκτήτες μοτοσικλετών, τις χρησιμοποίησαν. Βάσει της απόφασης, θα τοποθετηθούν επιπλέον θέσεις, στις οδούς: Ι. Αδάμ, Χατζηγάκη, Κανούτα, Βύρωνος και Γαριβάλδη, καθώς και στις οδούς 25ης Μαρτίου (στην πλατεία ΟΤΕ) και στην οδό Κονδύλη.

Για την οδό Καποδιστρίου συγκεκριμένα, επιτρέπεται η στάση και μόνο οχημάτων, αποκλειστικά για τη φορτοεκφόρτωση των προϊόντων στα παρακείμενα καταστήματα, σε δύο και μόνο θέσεις: μία 13 μέτρων και μία 6 μέτρων. Αυτή των 13 μέτρων θα χρησιμοποιείται και για την αποβίβαση – επιβίβαση διαμενόντων σε κοντινό ξενοδοχείο.
Η συγκεκριμένη απόφαση διευκολύνει τους οδηγούς, να μην εισέρχονται στους πεζοδρόμους με τα μηχανάκι, οπότε δεν δημιουργείται κανένας κίνδυνος για τα παιδιά και γενικά, για τους διερχόμενους πεζούς. Εξάλλου, αυτή η ρύθμιση είναι απολύτως σύμφωνη με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει αυστηρά πρόστιμα για τους οδηγούς μοτοσικλετών που παραβιάζουν τις σημάνσεις για μη διέλευσή τους από πεζόδρομους.
Επίσης, επειδή ο κάθε πεζόδρομος είναι αποκλειστικής χρήσης για πεζούς, σύντομα θα τοποθετηθούν και ποδηλατοστάσια, ομοίως περιμετρικά του δικτύου πεζοδρόμων, οι οποίοι το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προφυλαχθούν με ειδικά κολωνάκια, που δεν θα επιτρέπουν την είσοδο οχημάτων, παρά μόνο αυτών της έκτακτης ανάγκης,
Ετσι, ο Δήμος Τρικκαίων
– προστατεύει τον πεζό,
– συστρατεύεται με τα μηνύματα και τις δράσεις της βιώσιμης κινητικότητας,
– δημιουργεί ελεύθερους χώρους και
– προφυλάσσει πεζούς και οδηγούς μοτοσικλετών από δυσάρεστα ενδεχόμενα.

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή