"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Ψυχιατρική Κλινική “Γεώργιος Χ. Οικονόμου”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ιστορικό

H κλινική  ιδρύθηκε το 1967 από τον νεύρολόγο – ψυχίατρο Χρήστο Οικονόμου και από τότε παρέχει πάντα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας και σε όλη την Ελλάδα.

Το 2003 ανακαινίσθηκε πλήρως, ενώ ταυτόχρονα επεκτάθηκε σε μια έκταση 6.500 τ.μ. με σύγχρονες εγκαταστάσεις συνολική κάλυψης 1509 τ.μ προσαρμοσμένες έτσι ώστε να προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης και διαμονής. Από το 2005 τη διοίκηση της ανέλαβε ο ψυχίατρος Γιώργος Οικονόμου.

Το προσωπικό

Το προσωπικό της κλινικής αποτελείται από συνεργάτες υψηλής εξειδίκευσης. Ειδικοί ψυχίατροι, νευρολόγοι, εργοθεραπευτές, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, είναι στη διάθεσή των ασθενών 24 ώρες το 24ωρο.

Στόχος του κάθε ενός , το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την παροχής μιας άνετης, ευχάριστης και ασφαλούς διαμονής. H κλινική διαθέτει επίσης μικροβιολογικό κέντρο και συνεργαζεται με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ειδικούς ψυχολόγους.

Πρώτιστη προτεραιότητα  είναι η σωστή νοσηλεία των φιλοξενούμενων μας, όπως επίσης ιη σωστή διατροφή τους και οι άριστες συνθήκες υγιεινής. Και στους δύο αυτούς πολύ σημαντικούς τομείς εργάζεται εξειδικευμένο προσωπικό.

Εγκαταστάσεις

Η Ψυχιατρική Κλινική “Γεώργιος Χ. Οικονόμου”, διαθέτει 47 κλίνες σε 2 τρίκλινα,19 δίκλινα και 3 μονόκλινα δωμάτια, τα οποία είναι εξοπλισμένα με:

Air-condition

Μπάνιο

Τηλεοράσεις LCD

Θέα στον καταπράσινο κήπο μας, ενώ τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας.

47Κλίνες
 2Τρίκλινα
19Δίκλινα
 3Μονόκλινα

Στους κοινόχρηστους χώρους της κλινικής, οι φιλοξενούμενοί και οι ασθενείς  έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν με επιτραπέζια παιχνίδια, πινγκ-πονγκ, ποδοσφαιράκι κλπ, ενώ λειτουργεί χώρος προβολής ταινιών όπως επίσης και δανειστική βιβλιοθήκη. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει περιπάτους με τη συνοδεία εργοθεραπευτή. Μέριμνα μας οι ασθενείς να περνούν δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο παραμονής τους, σε ένα χώρο οικείο.

ypiresies

Υπηρεσίες

Στην κλινική  παρέχονται οι ακόλουθες θεραπείες:

  1. 1
    Ψυχοδυναμική θεραπεία
  2. 2
    Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία
  3. 3
    Ομαδική θεραπεία
  4. 4
    Διαλεκτική συμπεριφορική θεραπεία

Στην κλινική  υπάρχει σε καθημερινή βάση εξειδικευμένος εργοθεραπευτής.

Η εργοθεραπεία μέσω του ανθρώπινου έργου, όταν έχει στόχο και σκοπό για τον ασθενή συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ψυχικής και της σωματικής υγείας, καθώς και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της νόσου.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της Κλινικής(αποτελείται από κοινωνική λειτουργό και επισκέπτρια υγείας)καλύπτει τις ψυχοκοινωνικές και υποστηρικτικές ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους σε όλες τις δομές της κλινικής.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί εστιάζονται στην αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που προηγούνται της εμφάνισης της νόσου, αλλά και στηρίζουν τον ασθενή και το περιβάλλον του στη φάση της θεραπείας και της αποκατάστασης, καθώς και στην ενίσχυση της ανάπτυξης «κοινωνικών δικτύων» για την υποστήριξή του.

hgfgh

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης