"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Όλα να τα περιμένουμε με αυτούς που μπλέξαμε…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είμαι από τους λίγους εκείνους που ασχολούνται εμμονικά με τον Σύριζα από το 2011 (και πιο πριν), από τότε δηλαδή που ακόμη βολόδερνε στο 2-3% και δεν τους ήξερε ούτε ο Μήτσος, ούτε η κυρά Σούλα, που τότε ακόμη ψήφιζαν Πασόκ και «σοσιαλισμό» από τα ΛΙΝΤΛ.

Κι αυτό επειδή τέτοιους ιδεοληπτικούς πολιτικάντηδες, επαγγελματίες «επαναστάτες», τους γνωρίζω καλά έχοντας εντρυφήσει στην ιστορία της Αριστεράς, ντόπιας και ξένης, και έχοντας γνωρίσει από κοντά ουκ ολίγους τέτοιους σαμποτέρ σε συνδικαλιστικούς ρόλους…

Έχω προειδοποιήσει λοιπόν, και μάλιστα επανειλημμένα, για τα όσα δεινά θα μας επέφερε η παρέα του Αλέξη αν τυχόν γίνονταν κυβέρνηση, και θέλω να πιστεύω ότι στα περισσότερα έπεσα μέσα, εξ ου και κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Άσχετα αν λόγω αυτής της εμμονής μου δεν μου μιλάνε εδώ και καιρό φίλοι και συγγενείς, που ακόμη περιμένουν την σωτηρία από τον Αλέξη…

Σε ένα μόνο έπεσα έξω. Δεν περίμενα να είναι τόσο επικίνδυνοι.

Τέλος πάντων, θεωρώ πως έκανα το «καθήκον» μου… άσχετα αν οι περισσότεροι συμπατριώτες μας πίστεψαν στο ουτοπικό όραμα του Λένιν των Βαλκανίων, και του επέτρεψαν να μας κατσικωθεί στο σβέρκο, έτσι ώστε να γίνουμε Βενεζουέλα, ή Σομαλία της Ευρώπης. Να ασπαστούμε δηλαδή τον κομμουνισμό εν έτει 2015, και να απαρνηθούμε τις Καγιέν με τις οποίες γαλουχήθηκε η τελευταία γενιά Ελλήνων.

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, από τότε δηλαδή που οι Συριζαίοι εγκαταστάθηκαν στο Μαξίμου, έγραφα και γράφω για δυο κυρίως πράγματα.

Πρώτον, ότι ο Αλέξης δεν φεύγει πριν ολοκληρώσει τη θητεία του, όση ζημιά κι αν κάνει καθημερινά στη χώρα, άσχετα αν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και πάρα πολλοί «έγκυροι» πολιτικοί σχολιαστές περίμεναν να πέσει κάθε φορά που έβαζε ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο της χώρας.

Πίστευα και πιστεύω (scripta manent) ότι θα εξαντλήσει όχι μόνο το συνταγματικό όριο της κυβερνητικής του θητείας, αλλά θα βρει και τρόπο, ακόμη και με εκτροπή, για να μείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Κι ήρθε χθες βράδυ, ο ίδιος ο Αλέξης και με επιβεβαίωσε, μιλώντας στον φιλοκυβερνητικό ALPHA, και υπογραμμίζοντας στον δημοσιογράφο Σρόιτερ ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του ’19… κι αν γίνουν, συμπληρώνω εγώ.

Δεύτερον, πίστευα και πιστεύω ότι ο βαθύτερος σκοπός του Αλέξη, ο κρυφός πόθος του, ήταν και είναι να μας κάνει ένα είδος σοβιετίας, στην οποία όλοι ανεξαιρέτως θα εξαρτώμαστε επαγγελματικά από το δημόσιο, με διάφορες σχέσεις εργασίας, θα εισπράττουμε μισθούς πείνας, αλλά θα είμαστε ευγνώμονες στον πατερούλη πρωθυπουργό, που χάρη σε αυτόν επιβιώνουμε.

Και σε αυτό πιστεύω ότι έπεσα μέσα, αφού κάθε μέρα που περνάει η μεσαία τάξη και οι μικροεπιχειρηματίες, η σπονδυλική στήλη δηλαδή της Ελλάδας, καταστρέφονται συστηματικά, με τον Αλέξη να δηλώνει και να προκηρύσσει ανερυθρίαστα δεκάδες νέες χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο.

Αν η χώρα μας δεν ανήκε στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, και στην ευρωζώνη, ο Αλέξης θα είχε ήδη εγκαθιδρύσει καθεστώς αλά Μαδούρο, αλλά δυστυχώς για αυτόν οι παρούσες συγκυρίες δεν το επιτρέπουν.

Ίσως στο μέλλον, και όταν οι συνθήκες ωριμάσουν, θα μπορέσει επιτέλους να πραγματοποιήσει το όραμά του για μια πολυπολιτισμική σοβιετία, όπου οι πάντες θα υπηρετούν το κράτος (όπως το εννοεί ο ίδιος), ενώ εκείνος και η παρέα του, των κομματικών εκλεκτών, θα απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας, όπως ακριβώς συνέβαινε σε κάθε κομμουνιστικό καθεστώς (διαβάστε Μίλοβαν Τζίλας για παράδειγμα).

Όσο για τον σοφό λαό, τι να πω;

Είμαι πεπεισμένος ότι αν ο Αλέξης λίγο πριν προκηρύξει εκλογές υποσχεθεί να δώσει κάποιο επίδομα 200-300 ευρώ σε συνταξιούχους, άνεργους, πολύτεκνους, και κάποιες μικροαυξήσεις σε Δ.Υ. κλπ., συν υποσχέσεις για μερικές ακόμη δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο, τότε ποιο μακεδονικό, ποιο μνημόνιο, ποια ανεργία, ποια εγκληματικότητα, ποιοι λαθρομετανάστες και ποιες κωλοτούμπες;

Ο λαός θα σπεύσει με ενθουσιασμό στις κάλπες, με ήδη σταυρωμένα ψηφοδέλτια, για να τους ανανεώσει τη κυβερνητική θητεία … Tέτοιοι είμαστε δυστυχώς.

Δείτε π.χ. τι έγινε χθες, στις εκλογές των εκπαιδευτικών… στο προπύργιο του συριζαϊσμού, όπου «καταποντίστηκε» μεν ο Σύριζα, αλλά πήραν τα πάνω τους οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ, και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Που τις ψήφισαν με δυο χέρια όλοι εκείνοι οι πούροι ιδεολόγοι, που διδάσκουν τα παιδιά μας, και που τα έχουν με τον Αλέξη όχι διότι τους υποσχέθηκε ότι πετάει ο γάιδαρος, αλλά επειδή τελικά δεν πέταξε…

Κι αμέσως, ο υπουργός Παιδείας, ο θρυλικός Γαβρόγλου, έτρεξε να δηλώσει πως θα προσληφθούν 15.000 νέοι εκπαιδευτικοί το επόμενο διάστημα… για τα ψηφαλάκια που λέγαμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να προτείνω στους Μακιαβέληδες του Μαξίμου κάτι απλό, που ίσως να τους βοηθήσει. Ακούει ο Καρανίκας;

Ας δηλώσουν λοιπόν, ότι απομακρύνονται από το δημόσιο 700.000 εργαζόμενοι, τους οποίους θα συνεχίσει να πληρώνει το κράτος με επίδομα κι όχι μισθό, κι ας προκηρύξουν 700.000 νέες θέσεις δημοσίων υπαλλήλων…

Έτσι, με μιας, θα λυθεί εν πολλοίς το ακανθώδες ζήτημα της ανεργίας, και το κράτος θα βγει ενισχυμένο με νέο αίμα ορεξάτων κηφήνων…

Όλα εγώ πχια;

ΥΓ-Φήμες που κυκλοφόρησαν χθες και που ήθελαν τον Παππά να δηλώνει πως όποιος κληρικός δεν επιθυμεί να φύγει από το δημόσιο θα μπορεί να κάνει μετάταξη ως αστροναύτης στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, διαψεύδονται ως κακοπροαίρετες που στόχο έχουν να βλάψουν την αγαστή συνεργασία κράτους – εκκλησίας…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θύμισες…

    ΚΚβ’
    Ραφηνάτος
    Ταβέρνα..playstation… Zωάρα
    Δεκεμβριανά 2008
    Αμυνόμενη αστυνομία
    Πάκης
    865.000 προσλήψεις – διορισμοί ΔΥ
    Γ. Παπαθανασίου
    Ελλειμα 2009 με δαπάνες 71,8 δισ. έσοδα 48,5 δισ.
    Βατοπέδι
    Εκλογές ΠτΔ
    Αφωνία
    Π.Καμμένος
    Ι. Μιχελάκης
    Παπακώστα
    Δούρειος ίππος
    Υπονόμευση Μητσοτάκη
    10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ με 630.000 έσοδα!
    & πόσα άλλα…
    P.s.Το οργανωτικό ταλέντο του να συνιστούν όχλο, αγέλες ανικάνων,άχρηστων & απατεώνων
    δεν νομίζω πως αποτελεί προνόμιο μόνο της σημερινής πλέμπας…!!

  2. Εις ακόμη λίβελος* εναντίον του…Αλέξη.Ιιιιιιιιιιί χα.(τοπικό επιφώνημα).Slowly the muchoil.(Αγγλικό επιφώνημα)
    Μά καλά από το 2015 δεν βρέθηκε ένας αρθρογράφος, να αναλύσει τα 999 κακά του αλλά να αναφέρει(για τους τύπους ρε παιδί μου) το 1(ένα)καλό του;Έαα(επίσης τοπικό επιφώνημα).
    *Ο λίβελος είναι ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ κείμενο το οποίο οργανώνει με ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ τρόπο κάποιο επιχείρημα εναντίον κάποιου, ή κάποιας ιδέας του. Ο λίβελος αποτελεί τυπολογία του λόγου επί της οποίας στηρίχθηκε ο πολιτισμός της γραφής. Η ίδια η νεοτερικότητα (ως επιτηδευμένος κόσμος της έντυπης πλέον γραφής) παρουσιάζεται ως σύστημα λιβελογραφημάτων που αλληλοδιαπλέκονται και αλληλοσυμπληρώνονται. (Από το λεξικό).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης