"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Όλοι στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για μια ακόμη φορά η Δικαιοσύνη αποδεικνύει την «ανεξαρτησία» της. Κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ το προηγούμενο μήνα. Το Πρωτοδικείο Αθηνών κάνει δεκτή την προσφυγή της κυβέρνησης και ζητά τη διακοπή της απεργίας. Επίσης απαγορεύει την κήρυξη στο μέλλον κάθε απεργίας με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα! Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι «μια αμιγώς πολιτική απεργία, δηλαδή όσες επιδιώκουν αμιγώς πολιτικούς σκοπούς είναι παράνομες».

Οι απεργίες ενάντια στη συρρίκνωση-διάλυση των δημόσιων-κοινωνικών υπηρεσιών (στην υγεία και στην παιδεία), η εναντίωση στις μαζικές απολύσεις, η υπεράσπιση εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ο αγώνας ενάντια στην εκχώρηση των πάντων στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο είναι, στα μάτια της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, επιδίωξη κατάλυσης του κράτους και κηρύσσονται παράνομες. Πρόκειται ολοφάνερα για ένα χουντικής έμπνευσης επιχείρημα.

Επίσης, η απόφαση του Δικαστηρίου ορίζει: «όταν τα αιτήματα της απεργίας συνδέονται με τα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά ή ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων αλλά η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας και μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση ισχυόντων ή θέσπιση νέων κανόνων δικαίου, τότε η απεργία έχει μικτό χαρακτήρα, εργασιακό ως προς τα αιτήματα και πολιτικό ως προς τον αποδέκτη… Η τελευταία δεν μπορεί να διαρκέσει μέχρι η πολιτεία να υποκύψει και να αποδεχθεί τα αιτήματα των απεργών, διαφορετικά, αν έχει τέτοιο σκοπό, είναι παράνομη»! Που σε απλή γλώσσα σημαίνει: κατάργηση κάθε δικαιώματος στην απεργία, αφού το σύνολο των απεργιών κατατάσσονται ή μπορούν να καταταχθούν σε αυτήν την κατηγορία.

Η Δικαιοσύνη σε ρόλο υπεράσπισης και προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής, των μνημονίων της τρόικας και των συμφερόντων του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, ιδίως αν αυτή έχει στόχο την αλλαγή ή κατάργηση ενός άδικου για το κοινωνικό σύνολο νόμου.

Ενόψει νέου νόμου για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, ενόψει νέου ποινικού κώδικα που ορίζει ισόβια σε όποιον «προσβάλλει το πολίτευμα» επιχειρείται η κάμψη των αντιστάσεων του λαού ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική που έχει βυθίσει την κοινωνία.

Η αξιολόγηση έρχεται ακριβώς για να «βαθμολογήσει» την υποταγή μας σε αυτήν τη βαρβαρότητα, το βαθμό υποταγής σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες.

Χρέος μας να αντισταθούμε. Να απεργήσουμε ενάντια σε αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας.

Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες αιώνων.

Καμία αξιολόγηση-υποταγή στην πολιτική κυβέρνησης-τρόικας.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ έξω από τον Αρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη, 23/9, 9:30πμ, που θα εκδικάζεται η υπόθεση των καθαριστριών.

deltioake@yahoo.gr                                                                                                                                                            20/9/2014

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης