"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Όλυμπος: Επικίνδυνο βουνό ακόμη και για όσους συνήθισαν στις Άλπεις…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Να μην υποτιμούν τις συνθήκες και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας επισημαίνει προς σκιέρ και ορειβάτες που προτιμούν το βουνό των Θεών ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Λάμπρος Κίτσιος με αφορμή τη διάσωση ορειβάτη .

Όλυμπος: Επικίνδυνο βουνό ακόμη και για όσους συνήθισαν στις Άλπεις…

Το μεσημέρι του Σαββάτου ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη διάσωση του 25χρονου Γάλλου ορειβάτη, ο οποίος είχε πέσει σε δύσβατο σημείο στη θέση «Ρέμα Γκαβού» στον Όλυμπο. Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, την 2η και την 8η ΕΜΑΚ με 24 πυροσβεστικούς υπαλλήλους οι οποίοι μαζί με εθελοντές ορειβάτες και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρέθηκαν στο σημείο.

Η 8η ΕΜΑΚ κλήθηκε για βοήθεια στις 7:30 το απόγευμα, «ειδοποιηθήκαμε ότι πρέπει να πάμε για ενίσχυση. Έτσι και έγινε, συγκροτήθηκε μια ομάδα ορειβατών αποτελούμενη από έξι άτομα και μεταβήκαμε στην Π.Υ. Λιτοχώρου», αναφέρει ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ περιγράφοντας την επιχείρηση διάσωσης. «Από εκεί μαζί με άλλες υπηρεσίες τη 2η ΕΜΑΚ και το Λιτόχωρο συναντήσαμε την ομάδα που είχε προσεγγίσει τον Γάλλο. Ήταν σε φορείο και ξεκίνησε η μεταφορά του, η οποία διήρκησε όλο το βράδυ. Στις 4.30 τα ξημερώματα φτάσαμε στο καταφύγιο της “Πετροστρούγκας”. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής με τη μεταφορά του τραυματία στην περιοχή “Πριόνια” και την παραλαβή του από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Ο κ. Κίτσιος περιγράφει την επιχείρηση ως δύσκολη, με πολύ περπάτημα και με πολλά σημεία να έχουν πάγο και χιόνι. Ο 25χρονος έπεσε σε δύσβατο σημείο μετά από ορειβατικό σκι. «Όσο έμπειροι και αν είναι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Να μην υποτιμούν το γεγονός ότι ο Όλυμπος είναι χαμηλό υψομετρικό βουνό γι΄ αυτούς μιας και είναι συνηθισμένοι από τις Άλπεις, δεν είναι ένα απλό βουνό. Να μην υπερτιμούν τις δυνατότητές τους και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όπως είναι ο εξοπλισμός, η επικοινωνία, να μην είναι ποτέ μόνοι τους και να έχουν πάντα στο μυαλό τους το πιθανό ατύχημα», υπογράμμισε ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ.

EΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης