"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεμασκαρεύεται….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καμιά παροχή για όσες οικογένειες βολοδέρνουν με 800 ευρώ!
Είναι κάμποσες οι φορές που έχει κάνει αποκαλυπτικά «ξεκαθαρίσματα» εως τώρα ο Γ. Σταθάκης, επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ όλα αυτά ένιωσε την ανάγκη να το επαναλάβει και σε συνέντευξή του στην «Deutsche Welle» λέγοντας αυτολεξεί: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία παροχή για νοικοκυριά που είναι πάνω από 800 ή 900 ευρώ»!
Κάτι θα ξέρει… αφού οι καλοί «λογαριασμοί» του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τους καλούς «φίλους», με το κεφάλαιο και τα αστικά επιτελεία εντός και εκτός συνόρων. Και όταν, μάλιστα, το συγκεκριμένο «ξεκαθάρισμα λογαριασμού» γίνεται μέσω του Γερμανικού μιντιακού κολοσσού.
Έτσι, σύμφωνα με τον οικονομικό επιτελάρχη του ΣΥΡΙΖΑ , για τα νοικοκυριά που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με μόλις 800 ευρώ το μήνα για όλη την οικογένεια δεν συντρέχει λόγος ανακούφισης. Μάλλον, κατά το ΣΥΡΙΖΑ περνάνε, ζωή χαρισάμενη

…«κοστολογημένα» και υπό αίρεση ψίχουλα για όσους παλεύουν με ακόμα λιγότερα
Μήπως όμως θα ανακουφιστούν όσοι ζουν με λιγότερα από 800 ευρώ;
Απαντάει και σ’ αυτό ο Γ. Σταθάκης: «Αρα είναι ένα πρόγραμμα σαφέστατα προσανατολισμένο στα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας… Καθώς σας υπενθυμίζω ότι σήμερα, σύμφωνα με την τελευταία ευρωπαϊκή στατιστική, το 34% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αρα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι απόλυτα προσανατολισμένο σε αυτούς. Είναι απόλυτα κοστολογημένο, καθώς και επακριβώς λέει με ποιον τρόπο θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. Αυτά που αφορούν το κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα προέλθουν πρωτίστως από την πάταξη της φοροδιαφυγής των πλουσιότερων στρωμάτων».
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την – χιλιοειπωμένη από κάθε κόμμα της αστικής διαχείρισης – «πάταξη της φοροδιαφυγής»; Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για «την ταυτόχρονη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος» το οποίο , φυσικά , τάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο Η ζωή , όμως διδάσκει βέβαια ότι η «πάταξη της φοροδιαφυγής» δε συμβαδίζει ποτέ με το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» , ίσα ίσα συνοδεύεται από κάθε είδους φορολογικές «διευκολύνσεις»(φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου) στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.
Και τι θα γίνει αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, εξαιτίας της διεύρυνσής της, «ξεφύγει» από την «απόλυτη κοστολόγησή» του;
Τότε , μάλλον, τέρμα ..τα ψίχουλα! Πόσο πιο κάτω θα ρίξει τον πήχη των αναγκών του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ ;
Στην προσπάθειά του να κλείνει στόματα με τα «κοστολογημένα» ψίχουλα που θα περισσεύουν – όταν και αν περισσεύουν – απ’ το φαγοπότι που υπόσχεται στο μεγάλο κεφάλαιο πόσο πιο χαμηλά θα φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τύφλα να ‘χει το ματωμένο «κοινωνικό μέρισμα» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Το ‘χουμε ξαναπεί. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ίδια κόμματα, γιατί δεν υπάρχουν κόμματα καρμπόν. Λένε ,όμως , τα ίδια πράγματα με διαφορετικά λόγια . Σε πάνε στο ίδιο μέρος από άλλο δρόμο. Σταθερά προσανατολισμένοι και οι δυο στον αντιλαϊκό στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης , της ανάκαμψης των επιχειρηματικών ομίλων με κάθε κόστος , που θα δίνουν στο λαό τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το φαγοπότι τους.
Αυτό επιβεβαίωσε και ο Αλ.Τσίπρας , μιλώντας στο βρετανικό κανάλι 4, όπου και είπε . «Το ερώτημα είναι (…) αν θα ακολουθήσουμε την πορεία(…) του να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σώσουμε το κοινό μας σπίτι, την ΕΕ»
Το ερώτημα για το λαό είναι αν θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να βάλει φρένο, να ανακτήσει τις απώλειές του, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
Και χρειάζεται – καταρχήν – ισχυρό ΚΚΕ !

Τσιάμης Θανάσης , υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης