"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

«Όχι αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφο στους Πράσινους – Δημοκρατική Αριστερά»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όχι στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ναι σε ψήφο στους Πράσινους Δημοκρατική Αριστερά, για να προκύψει προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα, διακήρυξε ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Φώτης Κουβέλης, στην προεκλογική συγκέντρωσή του, το βράδυ, στη κατάμεστη αίθουσα ΣΙΝΕ-ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλάβει μόνος του τις τύχες τις χώρας. Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η παρουσία του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» στη Βουλή, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα πρόγραμμα αλλαγής με ρεαλισμό και όραμα. Θέλουμε να επηρεάσουμε το πρόγραμμα και την πολιτική της νέας διακυβέρνησης», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε ότι η προοδευτική αλλαγή δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηριχθεί στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.
«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που αφήνουν ανοικτή την πόρτα σε συντηρητικές πολιτικές και δεν τάσσονται υπέρ της προοδευτικής αλλαγής», είπε σ΄ άλλο σημείο προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε την τακτική συνεργασία με τη ΝΔ σε στρατηγική και ταύτισε την πολιτική σταθερότητα με τη διατήρηση του ρόλου του σε κυβερνητικά σχήματα». «Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα κόμμα χωρίς συνεκτικό πλαίσιο προγραμματικών ιδεών, χωρίς συγκεκριμένο λόγο για το σήμερα και για το αύριο και άρα με έλλειψη δεσμεύσεων», είπε ο Φ.Κουβέλης.
«Η ψήφος στο συνδυασμό «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» είναι μια ψήφος χρήσιμη, σταθεροποιητική και προοδευτική», σημείωσε και τόνισε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, χωρίς εύκολες, αλλά με διαφορετικές λύσεις.
Ο κ. Κουβέλης έθεσε δύο βασικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ο στόχος. Πρώτον, τη δημιουργία συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή των πολιτικών λιτότητας και την εμπέδωση μιας νέας σχέσης με τους εταίρους. Και δεύτερον, την υλοποίηση ενός εσωτερικού συνεκτικού προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών στο κράτος και την οικονομία. «Η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί με αυτονομία να ορίζει τις πολιτικές για την επίτευξη των στόχων που θα συμφωνούνται», επεσήμανε.
Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε για αλήθειες που πρέπει να λέγονται τώρα κι όχι μετά τις εκλογές και άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για ανεδαφικές απόψεις που κατέληξαν σε ήττες. «Δεν μπορεί μόνος του» ανέφερε και επεσήμανε την πληθώρα υποσχέσεων, την άκριτη υιοθέτηση αιτημάτων, τις ταλαντεύσεις στην πολιτική του, που δεν υπηρετούν αποφασιστικά μια μακρόπνοη προοδευτική διακυβέρνηση.
«Έχουμε ρεαλιστικές θέσεις για την ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή της δημοσιονομικής προσαρμογής που παίρνουν υπόψη τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και τις συνθήκες. Γιατί έχουμε προτάσεις για την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής με άλλες πολιτικές, και είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εκσυγχρονισμούς και βαθιές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς», επεσήμανε κάνοντας κριτική αποτίμηση της παρουσίας της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. «Δεν προσκολληθήκαμε όμως σε καρέκλες.
Δεν πουλήσαμε τις αξίες μας. Αρνηθήκαμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση όταν νοιώσαμε ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια παρέμβασης. Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση και υποστήκαμε για αυτό μια ανοίκεια επίθεση, από διάφορες πλευρές, για να στρεβλώσουν την εικόνα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης