«Ὦ γλυκύ μου ἔαρ» απο το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Το Πάσχα θεωρείται ως η κορυφαία γιορτή της ορθόδοξης χριστιανοσύνης. Η άνοιξη εκλαμβάνεται ως η κορυφαία εποχή του έτους. Το Πάσχα εκφράζει τη μετάβαση μέσω το Το Πάσχα θεωρείται ως η κορυφαία γιορτή της ορθόδοξης χριστιανοσύνης. Η άνοιξη εκλαμβάνεται ως η κορυφαία εποχή του έτους. Το Πάσχα εκφράζει τη μετάβαση μέσω το Rating: 0

«Ὦ γλυκύ μου ἔαρ» απο το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Moysiko sxoleio

Το Πάσχα θεωρείται ως η κορυφαία γιορτή της ορθόδοξης χριστιανοσύνης. Η άνοιξη εκλαμβάνεται ως η κορυφαία εποχή του έτους. Το Πάσχα εκφράζει τη μετάβαση μέσω του Θείου Πάθους στην Ανάσταση και στην Αιώνιο Ζωή. Η άνοιξη δηλώνει τη μετάβαση της φύσης από τη χειμερία νάρκη στην αναγέννηση και την ελπίδα του θέρους. Η ορθόδοξη χριστιανοσύνη διαχρονικά συνδέει το συμβολικό Θείον Έαρ με το έαρ-άνοιξη της φύσης και γιορτάζει διττά το Πάσχα. Με αυτή τη σκέψη ως αφόρμηση οργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων η παράσταση «Ὦ γλυκύ μου ἔαρ», η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 στις 20:30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.
Moysiko Sxoleio
Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική εκδήλωση, στην οποία συμπράττουν τα σύνολα Παραδοσιακής Χορωδίας, Παραδοσιακής Ορχήστρας και Θεάτρου του σχολείου. Παρουσιάζεται μια σύνθεση από εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές του ελληνισμού, σε συνδυασμό με θεατρικό δρώμενο με αναφορά στη λόγια προσέγγιση της γιορτής του Πάσχα και της συμβολικής Ανάστασης, στηριγμένο σε κείμενα του Α. Κάλβου, του Α. Παπαδιαμάντη και του Ο. Ελύτη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή