"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Άγριο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου με την επίτροπο Κορίνα Κρέτσου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρωταγωνίστρια σε άγριο επεισόδιο απέναντι στην Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, έγινε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Γκάζι, παρουσία της επιτρόπου Κορίνα Κρέτσου, του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά,  του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.


Η κ.Κωνσταντοπούλου που βρισκόταν εξ αρχής στην αίθουσα διέκοπτε συνεχώς τις τοποθετήσεις των ομιλητών και όταν έλαβε το λόγο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις πολιτικές της ΕΕ κατηγορώντας την για επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα και την καταστροφή της οικονομίας που έχει, όπως είπε, οδηγήσει σε πολλές αυτοκτονίες. Οι φωνές της κ.Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν την οργή της επιτρόπου Κρέτσου, η οποία σε έντονο ύφος και αφού σηκώθηκε απ΄την καρέκλα της, φανερά εκνευρισμένη, απάντησε στην πρώην πρόεδρο της Βουλής ότι δεν θέτει ερωτήσεις, αλλά μόνο φωνάζει ώστε να φαίνεται η ίδια. Η κ.Κρέτσου υποστήριξε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα και της είπε: «Αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να πάτε στη χώρα μου, στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι».

Η κ.Κωνσταντοπούλου απαξίωσε πλήρως τον όλο διάλογο, επιλέγοντας να αποχωρήσει από την αίθουσα. Μετά την αποχώρησή της τόσο η επίτροπος Κρέτσου, όσο και ο Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησαν. Η κ.Κρέτσου δήλωσε σοκαρισμένη από την επίθεση που δέχθηκε επισημαίνοντας ότι ήταν και άδικη καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή στην οποία μετέχει (επιτροπή Γιούνκερ) έχει κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλάζοντας ακόμη και τους κανονισμούς της ίδιας της Επιτροπής. «Εγώ προέρχομαι από μια πραγματικά φτωχή χώρα, τη Ρουμανία. Εκεί οι άνθρωποι πεθαίνουν απ΄τη φτώχια». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν επιβάλλει τίποτα, καμία πολιτική στην Ελλάδα, αντίθετα, η πολιτική που εφαρμόζεται ψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το ελληνικό κοινοβούλιο το 2015, όταν πρόεδρός του ήταν η κ.Κωνσταντοπούλου.

Η εκδήλωση της Κομισιόν στο Γκάζι είχε ως θέμα την περιφερειακή πολιτική και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, δηλαδή το χαρτοφυλάκειο της επιτρόπου Κρέτσου, καθώς και συνολικά το μέλλον της ΕΕ, μετά το Brexit.
Ποια είναι η Ρουμάνα επίτροπος
Η Ρουμάνα Κορίνα Κρέτσου αποτελεί μέλος του οικονομικού επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιο συγκεκριμένα είναι Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής.

Οι βασικές αρμοδιότητές της είναι ο εντοπισμός διαρθρωτικών και επενδυτικών πόρων στα ταμεία της ΕΕ, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Επίσης, η ίδια και η ομάδα της, είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης από απάτες, ασκώντας έλεγχο και επαληθεύοντας ότι τα κονδύλια που παρέχονται, δαπανώνται βάσει των κανόνων που ισχύουν στην ΕΕ.

Παράλληλα, έχει διαμορφώσει ειδικό τιμ, μέσω του οποίου καταγράφεται η πρόοδος και η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων δαπανών, που αναφέρονται στην περιφερειακή ανάπτυξη της ΕΕ.

Τέλος, μία ακόμη αρμοδιότητά της είναι η έρευνα για το πώς τα διαρθρωτικά και επενδυτικά κεφάλαια της ΕΕ μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής ένωσης ενέργειας, καθώς και την ολοκλήρωση του σχεδίου υλοποίησης της ενιαίας ψηφιακής αγοράς.

protothema.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης