"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Άντε στην υγειά μας…

lafarm

Σχετικά άρθρα

. Μια φράση που κοντεύει να ξεχαστεί και σε λίγο ίσως να την αναζητάμε μόνο σε λεξικά. Είναι αυτές οι δυο λέξεις που έφτιαξαν παρέες και έπνιξαν χαρές και λύπες.

Είναι ο θεμέλιος λίθος των χώρων εστίασης που παραμένουν κλειστά και μετράνε ανοιχτές πληγές. Ο κλάδος της εστίασης αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς πυλώνες της οικονομίας που έχει επενδύσει το 70% του επιχειρηματικού κόσμου.

Είναι αυτός ο κλάδος που συντηρεί και συμπαρασύρει κατά μεγάλο ποσοστό όλο το λιανεμπόριο. Είναι γνωστό ότι τα πάγια και λειτουργικά έξοδα ακόμα και της πιο απλής επιχείρησης εστίασης είναι τεράστια.

Τα μισθώματα ακινήτων, η φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι δυσβάσταχτα φορτία. Αυτά και άλλα πολλά αναγκάζουν μια επιχείρηση εστίασης μερικές φορές, να μη μπορεί να σηκώσει το φορτίο χαμηλού τζίρου, ούτε μιας μέρας.

Στο χρόνο που πέρασε, επί 6 μήνες υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους και το υπόλοιπο διάστημα υπολειτούργησαν με μειωμένους τζίρους.

Στη δεινή αυτή κατάσταση, η πολιτεία θεώρησε λύση να αναστείλει τις υποχρεώσεις τους και να τις μεταφέρει όταν επανέλθει η λειτουργία τους. Κάποιοι λογαριάζουν χωρίς το ξενοδόχο;;

Και ενώ παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις εστίασης, οι αποφασίζοντες θεωρούν ότι μόλις τους επιτραπεί να λειτουργήσουν και μάλιστα με κάποια περιοριστικά μέτρα, θα είναι σε τέτοια οικονομική θέση ώστε να μπορούν να καλύψουν τις τρέχουσες αλλά και όλες τις υπό αναστολή υποχρεώσεις.

Κάπου κάνουν λάθος στο μέτρημα. Ας ξαναμετρήσουν και ας σκεφτούν…

Μήπως θα έπρεπε να τηρηθούν οι παγκόσμιοι κανόνες αντιμετώπισης μιας πανδημίας όπου χαρίζονται όλες οι υποχρεώσεις του πολίτη προς το κράτος για το διάστημα που υποχρεώνεται σε αναστολή εργασίας ;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης