"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Άρθρο του Θύμιου Λώλη για το νέο βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη “Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΠΟΔΑ” 

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το νέο βιβλίο του Σωτήρη Μιχ. Χατζηγάκη: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΠΟΔΑ” 
• Η μία βαθειά αποτίμηση της σημερινής πραγματικότητας 
Δεν Θεωρώ πως είμαι εκείνος που θα μπορούσε να κάνει μία αξιόλογη, έως αξιόπιστη κριτική στο νέο πολυσέλιδο βιβλίο του πρώην βουλευτή και υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, που είχε την ευγενή καλωσύνη να μου αποστείλει. 
Γιατί «Η ΕΛΛΑΔΑ» ΑΝΑΠΟΔΑ», όπως το τιτλοφορεί, είναι ένα γραπτό οδοιπορικό στα μονοπάτια, τους δρόμους και τις λεωφόρους, που πορεύεται η χώρα μας, μετά το ορόσημο της μεταπολίτευσης, απόρροια γνώσης, εμπειρίας και μελέτης. 
Πάντως πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι, ο συμπολίτης πολιτικός και με αυτό το βιβλίο του όπως και με πολλά άλλα προηγούμενα που παρουσιάστηκαν στην ΑΘήνα, ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου πολιτειακών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων, παρά την συμπτωματική αυτόν τον καιρό απουσία του από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, είναι πάντα παρών στα ετυπωσιακά, έως και ανατρεπτικά δρώμενα των τελευταίων χρόνων. 
Αρκεί και μόνο να διαβάσει κανένας το μοτό του εξωφύλλου. 
Θα τολμούσε να πεί κανένας ότι, ίσως άλλος πολιτικός των τελευταίων δεκαετιών, δεν επιχείρησε τόσο μεγάλη και βαθειά ανατομία του Ελληνικού προβλήματος, στα πλαίσια της επιχειρουμένης παγκοσμιοποίησης, όση ο Σωτήρης Χατζηγάκης. 
Αν ο αναγνώστης αφαιρέσει λίγες ώρες απ’ τον καθημερινό προγραμματισμό του, για να διαβάσει αυτή τη νέα συγγραφική του δουλειά, θα διαπιστώσει αβίαστα πόσο αναγκαία είναι, ιδιαίτερα σήμερα, η αποτύπωση της αλήθειας, για τα πολιτικά μας πράγματα που σημάδεψαν τη ζωή μας και προδιαγράφουν το μέλλον της. 
Κι’ αυτή την απλή διαπίστωση μεταφέρω εδώ.
ΘΥΜΙΟΣ ΓΡ. ΛΩΛΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης