"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το «χρίσμα» για Σταγών, στον Αρχιμ. Θεόκλητο Λαμπρινάκο;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πρώτος κύβος ερρίφθη! Και μάλιστα πολύ νωρίτερα από του Σταυρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ», ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έδωσε χθές το λεγόμενο «χρίσμα» για την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, στον Αρχιμ. Θεόκλητο Λαμπρινάκο, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας . Πρόκειται για έναν ενάρετο και ευγενή κληρικό ο οποίος υπηρέτησε πιστά και αφοσιωμένα τον Γέροντά του Μεσσηνίας Χρυσόστομο Β ´ τον Θέμελη και από το 2007,υπηρετεί με την ίδια συνέπεια και αφοσίωση τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Γ ´. Η συνεργασία των δύο ανδρών κατά την παρελθούσα δεκαετία2006-2017), υπήρξε άψογη, γεγονός που εκτιμήθηκε από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο και γιαυτό είχε δρομολογήσει την προαγωγή του!
Για την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων αφ´ότου εχήρευσε, έχουν ακουστεί πολλές υποψηφιότητες, οι οποίες δεν είχαν θετική εξέλιξη λόγω πολλών και αντιθέτων ρευμάτων που τις ανέτρεπαν. Οι κατά καιρούς φερόμενοι ως υποψήφιοι έχαναν τον δρόμο για την πολυπόθητη προαγωγή , είτε γιατί τη μία φορά δεν διέθεταν την …»έγκριση» του Αγίου Τοποτηρητή, είτε γιατί οι Γεροντάδες Αρχιερείς των υποψηφίων, γείτονες μεταξύ των αλλά και με την Μητρόπολη Σταγών,δεν ομονοούσαν σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, αλλά μποϊκόταραν ο ένας τον υποψήφιο του άλλου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , μπροστά στον διαφαινόμενο όλεθρο που πλησίαζε και κινδύνευε να τινάξει τα πάντα στον αέρα,σκέφτηκε να χειριστεί το θέμα ο ίδιος .
Άρχισε να λέγει, λοιπόν,σε όσους τον ρωτούσαν ότι δεν βιάζεται να καταλήξει δεδομένου ότι η εκλογή θα γίνει τον Οκτώβριο και ότι θα ανακοινώσει την όποια απόφασή του μετά του Σταυρού.
Η αιφνίδια εκδημία ,όμως, του Μητροπολίτη Φιλίππων Προκοπίου άλλαξε τα σχέδια.
Ήδη οι ενδιαφερόμενοι για την Μητρόπολη Φιλίππων άρχισαν να ακούγονται και να συνωστίζονται έξω από το Αρχιεπισκοπικό γραφείο στην Αγίας Φιλοθέης. Η Μητρόπολη Σταγών είχε μείνει πίσω και παραπονεμένη.

Οπότε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε να δεσμεύσει την υποψηφιότητα για τη Σταγών και να αφήσει λίγο ακόμη τη Φιλίππων, μέχρι να καταλήξει σε υποψήφιο και να δώσει και εκεί το οριστικό χρίσμα, στον όποιο εκλεκτό του.
Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής φέρουν τον Αρχιεπίσκοπο να έδωσε χθες το χρίσμα στον Αρχιμ. Θεόκλητο Λαμπρινάκο, ύστερα από αίτημα που είχε καταθέσει από καιρό ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, όταν τον επισκέφθηκε στην ιδιωτική θερινή κατοικία του στην Ζάλτσα.

Την υποψηφιότητα του Αρχιμ. Θεοκλήτου στηρίζει και ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, δεδομένου ότι προέρχονται από την ίδια πνευματική δεξαμενή, του Γέροντος Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Β´ τον Θέμελη και ο πατήρ Θεόκλητος Λαμπρινάκος αποτελεί τον φυσικό διάδοχο του Σπάρτης Ευσταθίου στην Πρωτοσύγκελλία της Μητρόπολης Μεσσηνίας, απ´την οποία εξελέγη Σπάρτης το 1980.
Ήταν τότε που κονταροχτυπήθηκε με τον τότε Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μάξιμο Ξύδα, μετέπειτα Σερρών( αυτό το σπουδαίο και δυναμικό Ιεράρχη), με τον οποίο ισοψήφισαν, αλλά εξελέγη τελικώς ο Ευστάθιος, λόγω πρεσβείων Ιερωσύνης – ήταν κατά μία εβδομάδα αρχαιότερος του Μαξίμου.
Στη συνάντηση που έγινε χθες στην Αρχιεπισκοπή ήταν εκτός των δύο άμεσα εμπλεκομένων Αρχιεπισκόπου και Μεσσηνίας και ο Τοποτηρητής της Σταγών, Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Αρχιμ. Θεοκλήτου Λαμπρινάκου.
Το μόνο που απομένει είναι να επισκεφθεί ο π. Θεόκλητος και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για να πάρει την ευχή του και να «χριστεί» και επισήμως ως ο επίσημος υποψήφιος για την Μητρόπολη Σταγών.
Μετά από την εξέλιξη αυτή δεν θα αργήσει να έλθει και η στιγμή που θα ακούσουμε για το πού θα δοθεί και επισήμως το «χρίσμα» για την Μητρόπολη Φιλίππων. Η νύμφη πολύφερνος και οι μνηστήρες ουκ ολίγοι και αιτιολογημένα! Εκτός του ότι είναι μία σπουδαία και Αποστολική Μητρόπολη και η Καβάλα μία πανέμορφη πόλη, οι πληροφορίες λένε ότι ο αείμνηστος Προκόπιος άφησε εύρωστα τα ταμεία της Μητρόπολης! Όσα στερήθηκε εκείνος τα 43 χρόνια που διαποίμανε την ιστορική αυτή Μητρόπολη , θα τα βρεί έτοιμα για να απολαύσει την Αρχιερωσύνη του ο διάδοχός του! Μένει να δούμε προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης