"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Έκθεση Μνήμης στο Μουσείο Τσιτσάνη – «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων 1941 – 1944 – Προσωπικές Μαρτυρίες»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Μία εξαιρετική έκθεση φιλοξενείται στο Μουσείο Τσιτσάνη. Είναι η έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος  με τίτλο «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων 1941 – 1944 – Προσωπικές Μαρτυρίες». Πρόκειται για μια έκθεση μνήμης, που μέσα από πρωτογενείς μαρτυρίες και πηγές αναπτύσσει και περιγράφει εξιστορώντας όλο το φάσμα των της παρουσίας, διωγμών, αντίστασης και βοήθειας που παρείχαν στους Ελληνες Εβραίους οι Ελληνες χριστιανοί.


Συγκλονιστικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες, φωτογραφίες και στοιχεία παρουσιάζονται στον πολίτη, με τρόπον ώστε να μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για μια εξαιρετικά ζοφερή περίοδο της ελληνικής ιστορίας.
Η έκθεση λειτουργεί στον χώρο του δίδυμου Οθωμανικού λουτρού, στο ισόγειο του Μουσείου Τσιτσάνη, τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου, καθημερινά 09:00 – 15:00 και 19:00 – 21:00, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 (στα 80χρονα από τη θλιβερή επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων»)στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα, που συνδιοργανώνουν,  η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, ο Δήμος Τρικκαίων, η Ελληνική Αντιπροσωπεία στον IHRA, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, με τη συνεργασία και την υποστήριξη των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης και Τρικάλων, της Ιταλικής Σχολής Αθηνών και του Κέντρου Ερευνας – Μουσείου Τσιτσάνη.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης