"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Έκθεση Φωτογραφίας Τρικαλινών στo Mύλο του Παππά στη Λάρισα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Έκθεση Φωτογραφίας από 3 ερασιτέχνες τρικαλινούς φωτογράφους παρουσιάζεται το Σάββατο 21/10 στις 7 μ.μ., στο ισόγειο του Μύλου του Παππά (Γεωργιάδου 53, Λάρισα). Η Έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 27/10 και θα είναι ανοικτή καθημερινά 9 π.μ. – 9 μ.μ. Η Λάρισα αποτελεί τον τρίτο σταθμό της Έκθεσης, μετά από τα Τρίκαλα (Δεκέμβριος 2016) και την Καλαμπάκα (Σεπτέμβριος 2017).

Συμμετέχουν, αλφαβητικά, οι: Δημήτρης Μπουντούρης, Θανάσης Σπανιάς και Θανάσης Τουφεξίδης.

 

Ο Δημήτρης Μπουντούρης γεννήθηκε το 1983. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Φροντιστηριακή Εκπαίδευση στα Τρίκαλα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών του οποίου, πρωτοασχολήθηκε με τη Φωτογραφία. Έκτοτε, ασχολείται ερασιτεχνικά με το αντικείμενο, θεωρώντας πως ως δημιουργική απασχόληση η Φωτογραφία, λειτουργεί κυρίως ψυχοθεραπευτικά τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά. Υπήρξε μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων, συμμετέχοντας στις εκθέσεις και τις άλλες δραστηριότητες της Ομάδας.

 

Ο Θανάσης Σπανιάς γεννήθηκε το 1968 στη Νέα Υόρκη. Διδάσκει Φυσική στο 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου σπούδαζε, ξεκίνησε η ενασχόληση του με τη Φωτογραφία, ιδρύοντας τη Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου, που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Ιδρυτικό μέλος επίσης, της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων και υπεύθυνός της. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει βραβευτεί για τη φωτογραφική του δουλειά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Βάσω Βλαχομήτρου και έχουν τέσσερα παιδιά.

 

Ο Θανάσης Τουφεξίδης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Σπούδασε και έζησε στη Θεσσαλονίκη για 8 χρόνια. Εκεί οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες τον οδήγησαν από το 2005 στην τέχνη της φωτογραφίας. Σπούδασε στο Φωτογραφικό Εργαστήρι Καλαμαριάς για 2 χρόνια και συμμετείχε στις δράσεις και τις εκθέσεις του.

Ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με τη φωτογραφία δρόμου και το φωτορεπορτάζ και στη συνέχεια με την αφηρημένη και την πειραματική φωτογραφία. Αυτή η αναζήτηση τον οδήγησε να θεωρεί ότι κάθε φωτογραφικό θέμα πρέπει να αντιμετωπίζεται εννοιολογικά και όχι καταγραφικά. Υπήρξε μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων.

Έχει συμμετάσχει σε 6 ομαδικές εκθέσεις.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης