"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Έκκληση για μαζική συμμετοχή πολιτών στις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας στη Μεσοχώρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την ακύρωση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του ΥΗΕ στη Μεσοχώρα ζητά το Δίκτυο «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS» και απευθύνει έκκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στη Μεσοχώρα, με σκοπό να  σταλεί ένα, ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση.

Όπως υποστηρίζουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους, τα μέλη του Δικτύου «ανοίγει ο δρόμος για να ξαναρχίσουν τα έργα στον άνω ρου του Αχελώου, με πρώτα και «καλύτερα» το φράγμα στη Μεσοχώρα, την τεχνητή λίμνη (ταμιευτήρα) που θα δημιουργηθεί και το υδροηλεκτρικό έργο (ΥΗΕ).

Κι αυτά τα έργα είναι που θα φέρουν και τα επόμενα (φράγμα και ταμιευτήρας στη Συκιά, λειτουργία της σήραγγας εκτροπής προς το Θεσσαλικό κάμπο). Γιατί τα έργα αυτά είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα μεταξύ τους και συναποτελούν το συνολικό έργο της εκτροπής του Αχελώου.

Η κυβέρνηση, δια του κ. Φάμελλου, προσπάθησε για μια ακόμη φορά να πείσει ότι πρόκειται για ένα αυτόνομο-και μάλιστα «πράσινο»- ενεργειακό έργο, ότι δεν υποστηρίζει την εκτροπή του Αχελώου και ότι στα νέα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής των ποταμών δεν θα υπάρχει αναφορά στην εκτροπή.

Το ίδιο επιχείρησε και ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ, πιστεύοντας ίσως ότι έχουμε τόσο κοντή μνήμη, ώστε να μη θυμόμαστε τα προπαγανδιστικά της φυλλάδια με τίτλο «ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» και επεξήγηση «Η εκτροπή του Αχελώου είναι έργο τεράστιας σημασίας στην εθνική οικονομία».

Στην ανακοίνωση τους, τα μέλη του Δικτύου εξηγούν τους λόγους που εκφράζουν την δυσπιστία τους  σε ότι  αφορά τις διαβεβαιώσεις για τα νέα σχέδια διαχείρισης και την εκτροπή αλλά και τις υποσχέσεις για τη μετεγκατάσταση των κατακλυζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης