"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Έλα μωρέ, και τι έγινε;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αυτό συνήθως μου απαντούσαν μερικοί συνάδελφοι-και όχι μόνο-στις αιτιάσεις μου ότι η πλατφόρμα τηλέ-εκπαίδευσης που προωθεί το Υπουργείο είναι ιδιωτική. Και συμπληρώνουν συνήθως ότι δεν πειράζει, αφού μας κάνει την χάρη η εταιρία και την παρέχει δωρεάν.

Υπάρχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αλλά το έχουν παρατημένο και σέρνεται; Έλα μωρέ και τι έγινε; Θα βρεθεί κάποιος ευαίσθητος ιδιώτης να συμπληρώσει το κενό.

Μήπως όμως αυτή η λογική δεν τείνει να επικρατήσει στην εκπαίδευση και αλλού;

Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα; Έλα μωρέ και τι έγινε; Θα κάνει κάποιος πλούσιος χορηγία.

Δεν έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν τα σχολεία; Έλα μωρέ και τι έγινε; Θα ζητήσουμε χρήματα από κάποιο φιλάνθρωπο ίδρυμα.

Δεν έχουν τα σχολεία υπολογιστές ή εποπτικό υλικό; Έλα μωρέ και τι έγινε; Θα ψάξουμε να βρούμε μια εταιρία να μας δώσει από τους παλιούς της.

Δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια ΜΕΘ; Έλα μωρέ και τι έγινε; Όλο και κάποιος συμπονετικός λεφτάς θα κάνει κάποια δωρεά και θα ανακηρυχθεί ευεργέτης (αφού πρώτα έχει αρπάξει πολλαπλάσια χρήματα).

Δεν υπάρχουν αναλώσιμα ή κάποια παιδιά στο σχολείο αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα; Έλα μωρέ και τι έγινε; Θα ζητήσουμε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ή θα κάνουμε έρανο μεταξύ μας.

Υπάρχουν οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας; Έλα μωρέ και τι έγινε; Ας ζητήσουν ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια της εκκλησίας.

Κι όμως, αν συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα μικρά «έλα μωρέ και τι έγινε», θα δούμε ότι έχει γίνει κάτι πολύ άσχημο: Η απόσυρση του Κράτους από τις υποχρεώσεις του στην παροχή ποιοτικής και δωρεάν εκπαίδευσης, περίθαλψης και προστασίας για όλους.

Κώστας Μιχαλάκης
Μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Τρικάλων
Μέλος Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης