"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Ένα γλυπτό τιμά τους μετανάστες και πρόσφυγες όλου του κόσμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Eνα καινούργιο γλυπτό στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, στη Ρώμη, τιμά τους μετανάστες και πρόσφυγες όλου του κόσμου. Τα αποκαλυπτήρια του «Angels Unaware (Άγγελοι εν αγνοία τους)» έκανε μετά τη θεία λειτουργία της Κυριακής ο Πάπας Φραγκίσκος στις 29 Σεπτεμβρίου, 105η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων.

Είναι μια βάρκα που μεταφέρει 140 μετανάστες και πρόσφυγες και ο αριθμός δεν είναι τυχαίος, είναι ο αριθμός των αγαλμάτων των αγίων στο περιστύλιο της πλατείας του Αγίου Πέτρου. «Οι περισσότεροι Άγιοι γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου υπέστησαν τα πάνδεινα, όπως και οι φιγούρες στη βάρκα» είπε, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Hyperallergic, ο δημιουργός του έργου, Καναδός γλύπτης Timothy P. Schmalz.

Η επιλογή των προσώπων που αναπαρίστανται είναι εκλεκτική: ένας Εβραίος που δραπετεύει από τη Γερμανία των Ναζί. Ένας άντρας από τη φυλή των Ινδιάνων Τσερόκι που βαδίζει στο μονοπάτι των δακρύων. Ένα μικρό αγόρι από τη Συρία το οποίο δραπετεύει από τον εμφύλιο που σπαράσσει τη χώρα του. Και άλλες και άλλοι. «Η ιδέα πίσω από το γλυπτό είναι ότι όλοι έχουμε έλθει από κάποιο άλλο μέρος» εξήγησε ο Schmalz. «Η βάρκα είναι σύμβολο του ταξιδιού, σε όλες τις ιστορικές περιόδους, ανθρώπων όλων των φυλών και θρησκειών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης