"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Ένα Δεκαράκι για κάθε γούστο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το τσίπουρο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας. Η εξέλιξη του μέσα στα χρόνια, το τοποθετεί σαν τα βασικότερα συνοδευτικά κάθε ελληνικού τραπεζιού.

Το Δεκαράκι Μοσχάτο, το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο, γεννήθηκε στον Τύρναβο, στον τόπο καταγωγής του, και κλείνει στο μπουκάλι του αυθεντικότητα και παραδοσιακά αρώματα μαζί με σύγχρονη τεχνογνωσία και πρωτοποριακή φιλοσοφία στην απόσταξη μονοποικιλιακού τσίπουρου. Η καταγωγή του, σε έναν μεγάλο βαθμό, αποτελεί και εγγύηση της ποιότητάς του, αφού η ονομασία «Τσίπουρο Τυρνάβου ΠΓΕ» αποτελεί Γεωγραφική Ένδειξη αναγνωρισμένη και προστατευόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέτοντας αυστηρούς όρους στην παραγωγή του.

dekaraki1

Σήμερα, έπειτα από δοκιμές χρόνων, η γκάμα των μονοποικιλιακών αποσταγμάτων μεγαλώνει, δίνοντας με αυτό τον τρόπο νέα διάσταση ποιότητας στο τσίπουρο.
Τρία μονοποικιλιακά τσίπουρα δημιουργήθηκαν από Το Δεκαράκι για να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση. Από Μοσχάτο Τυρνάβου, από Ροδίτη ή από Μαλαγουζιά, το καθένα είναι φτιαγμένο για να ικανοποιεί διαφορετικά γούστα στο αγαπημένο ελληνικό ποτό.

Mosxato

Υπάρχει κάποιο μυστικό που έχει χαρίσει στο Δεκαράκι την πρώτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών; Ναι, και βρίσκεται στη διαδικασία απόσταξής του και τον αρωματικό του χαρακτήρα. Τα αρώματα από τα στέμφυλα του Μοσχάτου, της Μαλαγουζιάς και του Ροδίτη αναδύονται ιδανικά χάρη στη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης, η οποία απαιτεί πολύ χρόνο και πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.

Η υψηλή ποιότητά του ενισχύεται από την πολλαπλή επαναπόσταξη, ενώ παράλληλα η τέχνη στα «κοψίματα» τελειοποιεί το προϊόν και δημιουργεί ανώτερης ποιότητας αποστάγματα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η καρδιά του αποστάγματος απομονώνεται και επαναποστάζεται μέχρι να μείνει το Δεκαράκι στην ιδανική, ατόφια και καθαρή μορφή του!
Το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε Δεκαράκι διακρίνεται από την ξεχωριστή, γευστική και αρωματική ταυτότητα που του χαρίζει η εκλεκτή ποικιλία σταφυλιού από την οποία προέρχεται, χωρίς την προσθήκη γλυκάνισου και με σταθερό αλκοολικό βαθμό 40% Vol.

Malagouzia-

Ας δούμε κάθε μέλος της οικογένειας Δεκαράκι ξεχωριστά!

Δεκαράκι Μοσχάτο, το εκρηκτικό: Δυνατά, ζεστά, πλούσια αρώματα που θυμίζουν σύκο, σταφίδα, καρύδι, αχλάδι, περγαμόντο, τριαντάφυλλο και γαρύφαλλο. Απόσταγμα ισορροπημένο, πολύπλοκο, με μακρά επίγευση. Το Δεκαράκι από Μοσχάτο Τυρνάβου έχει έναν διακριτό, αρωματικό χαρακτήρα που χαρίζει μια εκρηκτική απόλαυση γεύσης.

Roditis

Δεκαράκι Μαλαγουζιά, η αρχοντική: Πλούσια, λεπτά αρώματα που θυμίζουν εσπεριδοειδή, λευκά λουλούδια όπως γαρδένια, γιασεμί, αγιόκλημα καθώς και νότες από μέλι, λεμόνι, πράσινο μήλο, ροδάκινο και βερίκοκο. Απόσταγμα ιδιαίτερα ανθικό, με αρώματα που μεγεθύνονται στο στόμα και δημιουργούν μια εξαιρετικά έντονη επίγευση, που αναδεικνύει τα κομψά αρώματα της εκλεκτής ποικιλίας.

Δεκαράκι Ροδίτης, ο αρμονικός: Διακριτικά, ήπια και καθαρά αρώματα που θυμίζουν μέλι (πετιμέζι), λεμόνι και μπανάνα. Απόσταγμα ξηρό, με στρογγυλή, γεμάτη και μαλακή γεύση στο στόμα, ξεχωρίζει για την ισορροπία στα αρώματα του τσίπουρου.

Κάθε οικογένεια έχει ισχυρούς δεσμούς, τους δεσμούς αυτούς υποστηρίζει εμπράκτως η οικογένεια Δεκαράκι, συντροφεύοντας κάθε γαστρονομική μας απόλαυση.

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης