"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ένα νέο υπέρλαμπρο αστέρι προβάλει στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη, με καταγωγή από την όμορφη πόλη των Τρικάλων, είναι αριστούχα απόφοιτος (υποτροφία Ι.Κ.Υ.) της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εκπαιδευτική Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών έχει εκπονήσει μια έρευνα με θέμα τη μελέτη και τον προσδιορισμό της κουλτούρας των Μουσικών Σχολείων, καθώς και των παραγόντων που συμβάλλουν στη διαμόρφωσή της.

Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει τις ανώτατες μουσικές σπουδές της στο πιάνο, λαμβάνοντας Δίπλωμα Πιάνου με άριστα παμψηφεί και Α´ Βραβείο. Το 2017 εισήχθη, κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιουνίου Πανεπιστημίου με στόχο να εξειδικευτεί στην τέχνη της εκτέλεσης πιάνου.

Έχει λάβει ενεργό μέρος σε πολλά φεστιβάλ, σεμινάρια πιάνου (όπως Θερινή Ακαδημία Πιάνου στον Πόρο, International Piano Masterclass in San Daniele, Italy κτλ.), και σε διάφορους πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου, αποσπώντας βραβεία και επαίνους (Χ.Ο.Ν. Καλλιτεχνικοί Μαθητικοί Αγώνες, Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου Δ.Ω.Λ. κ.ά.).

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται

Το 2013 συμμετείχε στον 3ο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Μετάφρασης «Anton Tchekhov» και, μεταφράζοντας αποσπάσματα από έργα Ρώσων συγγραφέων (συγκεκριμένα του Τσέχωβ και του Στανισλάβσκι), κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο με μια εξάμηνη υποτροφία στην Ανώτατη Σχολή Μεταφραστών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας (Lomonosov Moscow State University). Το 2015, έπειτα από εξετάσεις, έλαβε την Κρατική Πιστοποίηση της Ρωσικής Γλωσσομάθειας. Τον Οκτώβριο του 2017 δέχθηκε πρόσκληση να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που διεξήχθη στο Σότσι της Ρωσίας (World Festival of Youth and Students, Sochi, 2017).

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Αυτήν τη στιγμή συνεχίζει να φοιτά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου και ανώτατων θεωρητικών σε Ωδεία. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται με τη χορωδία, καθώς αποτελεί μέλος του γυναικείου φωνητικού συνόλου «InDonnation Female Choir».

Ένα από τα όνειρά της είναι η ίδρυση μιας Μουσικής Σχολής, όπου η μουσική εκπαίδευση θα παρέχεται με ένα πιο βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο, ενώ η εκμάθηση των μουσικών οργάνων θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο βελτίωσης της ψυχολογίας των παιδιών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Alexandra Efstathiadi, χαμογελάει, υπαίθριες δραστηριότητες και κοντινό πλάνο

Secret Volos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης