"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Έργο του Άι Γουέι Γουέι από 14.000 σωσίβια προσφύγων, στο Βερολίνο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη μνήμη χιλιάδων προσφύγων που έχουν πνιγεί στην Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, ο Κινέζος καλλιτέχνης Άι Γουέι Γουέι κάλυψε την πρόσοψη του Konzerthaus του Βερολίνου με 14.000 σωσίβια που βρέθηκαν στην Λέσβο.

Ο Άι και η ομάδα του δημιούργησαν την εγκατάσταση το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, τυλίγοντας τα σωσίβια γύρω από τους έξι κίονες της εισόδου του διάσημου κτηρίου, όπου σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, θα γίνει η φιλανθρωπική εκδήλωση τουΙδρύματος Κινηματογράφος για την Ειρήνη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Ο Γουέι Γουέι παρακολουθεί και καταγράφει την τραγωδία των προσφύγων εδώ και πολλές εβδομάδες. Επισκέπτεται τακτικά τηνΛέσβο, όπου δημιούργησε και στούντιο, με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για το προσφυγικό. Με τη συνεργασία των τοπικών αρχών, ο ακτιβιστής καλλιτέχνης συγκέντρωσε 14.000 σωσίβια, σύμβολα του αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη ρημαγμένη από τον πόλεμο πατρίδα τους, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Φωτογρ.:  Ai Weiwei / Instagram (@aiww)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης