"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Έρχεται ορυμαγδός αυξήσεων στο ρεύμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η νέα κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της ΔΕΗ θέλουν να μαζέψουν 750 εκατ. Ευρώ EXTRA εντός του 2019!! Μόνο έτσι, λένε, θα σωθεί η ΔΕΗ (που βέβαια δεν έχουν κανένα σκοπό να τη σώσουν!).

    Από πού όμως θα προέλθουν αυτά τα έξτρα υπέρογκα έσοδα-ρεκόρ;

   Την απάντηση οι ντούροι νεοφιλελεύθεροι κυβερνήτες μας την έχουν έτοιμη.

   Πρώτα και κύρια αυξήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος 10% και άνω! Μια σαδιστική ανατίμηση ενός βασικού κοινωνικού αγαθού που θα πλήξει καίρια τον ελληνικό λαό, ακόμα και αυτούς που μετά βίας πληρώνουν και έχουν ρεύμα ή –χειρότερα- όσους δεν μπορούν να πληρώσουν και ήδη δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους!

   Δεύτερο, στοχεύουν να εισπράξουν τις παλιές οφειλές προς τη ΔΕΗ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που ηλεκτροδοτούσε νησιά κι άλλες ευπαθείς ομάδες. Πρόκειται για χρήματα που κι αυτά θα τα πάρουν απ’ τις τσέπες των καταναλωτών, είτε άμεσα (με σχετικές χρεώσεις στους λογαριασμούς) είτε έμμεσα (μέσω κρατικού προϋπολογισμού).

   Τρίτη πηγή η τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαδικασία που έχει δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

   Δηλαδή απλήρωτοι λογαριασμοί 1,5 έως 2 δισ. Ευρώ θα τιτλοποιηθούν και θα δοθούν ως εγγύηση στα funds προκειμένου η ΔΕΗ να πάρει δάνεια απ’ αυτά.

   Έτσι ληξιπρόθεσμες οφειλές ρεύματος με καθυστέρηση άνω των 60 ημερών και εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες θα βρίσκονται στο έλεος των αρπακτικών funds!!

    Ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ΔΕΗ ετοιμάζουν πρόγραμμα ξεπουλήματος λιγνιτικών μονάδων και πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου για εργαζόμενους», με τελικό σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ενέργειας στη χώρα, ώστε τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι πολίτες-καταναλωτές να είναι άθυρμα στα χέρια του κεφαλαίου που θα τα πάρει όλα στα χέρια του. «Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πρώτη χώρα στην ΕΕ στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων»! όπως κραυγάζει ο φασιστο-νεοφιλελεύθερος Άδωνις Γεωργιάδης.

   Ήδη –εν έτει 2019 και μόλις 2 χρόνια πριν από την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση!-χιλιάδες ελληνικές οικογένειες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (αφού το έχουν κομμένο για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα λόγω αδυναμίας τους να το πληρώσουν)!

   Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ καλεί τον κόσμο ν’ αντιδράσει, με κάθε μορφή αγώνα, γιατί σύντομα –ανάμεσα στ’ άλλα- θα βιώσουμε πρωτοφανείς εικόνες ενεργειακής φτώχειας ή και παντελούς ενεργειακής στέρησης (για αρκετούς)!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης